Zapomni si to, če te je izdal tisti, ki ti je obljubil, da te nikoli ne bo

Zadnjič posodobljeno: :

"Ljubezen je vir vsake bolečine." - Ivan Trinko Zamejski

Te je že kdaj izdal nekdo, ki si ga imel rad iz vsega srca? Te je kdaj prizadela oseba, ki ti je obljubila in prisegla, da te ne bo nikoli izdala? Te je izdala edina oseba, za katero si bil popolnoma prepričan, da te nikoli ne bo?

To ti poškoduje dušo, rani srce. Na nek način v tebi pusti sledi, ki te popolnoma spremenijo. Strah te je, da bi se lahko to ponovi znova in znova. Zamaje ti zaupanje v ljudi in pomisliš, da nikoli več ne bi smel dovoliti ljudem, da bi se ti preveč približajo.

Če te izda oseba, ki jo imaš najraje, moraš biti močan. Zapomni si naslednje!

Nikoli nisi ti kriv

Verjetno te bo ta oseba poskušala zmanipulirati, da boš mislil, da je bila vse tvoja krivda, vendar se moraš zavedati, da to ni res. To ni tvoja napaka. Zaupal si nekomu, ki si ga imel rad, s celim srcem in zaradi katerega si mislil, da nikoli ne bo storil ničesar, kar bi te lahko prizadelo.
Ta oseba je prelomila svoje besede in to je njena napaka.

Sprejmi, da nekateri ljudje niso takšni, kot se zdijo

Nekateri ljudje znajo tako odlično igrati, da bi si zaslužili oskarja za najboljšega filmskega igralca. Mnogi ljudje niso takšni, kot se ti zdijo in ves čas moraš biti previden. Ne glede na to, koliko zaupaš nekomu, ne pozabi, da vedno obstaja nevarnost, da te ta oseba prizadene. Včasih lahko celo preživiš več let z osebo in ugotoviš, da sploh ni takšna, kot se zdi.

Na srečo takim ljudem ni namenjeno, da ostanejo v tvojem življenju

In to je znamenje vesolja, da ljudem, ki te na tak način prizadenejo, nikoli ni bilo namenjeno, da bi za vedno ostali v tvojem življenju. Ta oseba je bila tam kot naključni mimoidoči, ki naj bi vstopil v tvoje življenje in te naučil lekcije, ki si jo potreboval, da zrasteš – da spoznaš svoje napake.

Ne išči maščevanja, saj ti ne bo pomagalo

Prizadet si in razmišljaš o maščevanju. Predvidevaš, da se boš po njem počutil bolje in da boš hitreje nadaljeval z življenjem. Maščevanje ti ne bo pomagalo, da boš pozabil. Samo poglobilo bo tvoje bolečine in verjetno boš kasneje vse obžaloval. Nisi podoben tisti osebi, ki te je prizadela. Za razliko od nje imaš čisto srce in to ti preprečuje, da bi jo prizadel.

Ne išči maščevanja, saj ti ne bo pomagalo.

Spremeni vse, kar se je zgodilo, v dragoceno lekcijo in se iz nje nekaj nauči

Poskusi gledati na to osebo kakor na znak iz vesolja, da ljudem ne smeš zlahka zaupati. Naučil si se, da samo zato, ker ti nikoli ne bi mogel namerno prizadeti drugih, obstajajo ljudje, ki se na to ne ozirajo. Na takšen način ti vesolje sporoča, da ta oseba ni dobra zate in da jo moraš enkrat za vselej odstraniti iz svojega življenja.

Ne izgubi vere v dobre ljudi

To ne pomeni, da ne smeš nikoli več nikomur zaupati. Še boš. Še vedno obstajajo ljudje, ki si zaslužijo popolno zaupanje, ljudje z dobrimi in prijaznimi srci, ki nikoli ne bi mogli prizadeti drugega človeka. Ljudje, kot si ti.

Verjemi vase, močan si

Morda ta trenutek misliš, da tega nikoli ne boš mogel preboleti, ampak boš. Sedaj je to težko razumeti, ampak verjemi, vse bo OK. S časom in z zaupanjem vase boš lahko nadaljeval. Nikoli ne boš popolnoma prebolel, vendar je v redu, ker ti bo to služilo kot odličen opomnik v prihodnosti.

Zaupaj svojo bolečino najboljšemu prijatelju

Ne bi smel iti sam skozi to boleče potovanje. Poišči si ramo za jok, ker bo zagotovo veliko solz. In je čisto OK, ker zelo boli. Pusti bolečini prosto pot, naj se izlije skozi solze. Pogovori se z osebo, ki ji najbolj zaupaš. To bo najboljša terapija. Nisi sam. Osebe, ki te imajo rade, ti nikoli ne bodo dovolile, da greš sam skozi takšne trenutke.

Odpusti ji in pojdi naprej

Morda se to ne zdi tako preprosto, kot se sliši, a v resnici je. Nikoli ne boš mogel pozabiti in spustiti vsega od sebe, dokler tej osebi ne odpustiš. Ne pozabi, da tega ne počneš zaradi njih, temveč da zapreš to poglavje in končno nadaljuješ z novim, še boljšim poglavjem svojega življenja.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Vzemite si 30 minut na dan in spremenilo se vam bo življenje!