Zarečki Krov: skrivnostni slap in jezero v središču Istre, ki ga naši sosedje uspešno skrivajo

Foto: Instagram
Zadnjič posodobljeno: :

Včasih se zdi, da naši sosedje ljubosumno skrivajo najbolj očarljive dele svoje dežele in jih ne želijo deliti z nikomer. Tako je z Zarečkim Krovom, eno od čudovitih znamenitosti, ki je enostavno ne smeš spregledati v kolikor si ljubitelj narave! Nahaja se v bližini Pazina!

Zarečki krov je jama, ki spominja na streho, nad katero reka Pazinčica v svojem toku ustvarja deset metrov visok slap, ki se izliva v jezero globoko skoraj deset metrov. To je danes priljubljen kraj za plavanje, potapljanje, hojo, ribolov, vaterpolo, piknike ter tudi manjše plezalne podvige.


Sprehajališče, ki vodi z Zarečke “strehe” je polno različnih rastlin. Sprehajališče je urejeno, vi pa se sprehodite vse do obale Pazinčice, kjer imajo vsi slapovi značilno obliko s previsom pod slapom. Pot ni posebej označena, je pa prijetna in ne boste potrebovali veliko časa, da jo prehodite

View this post on Instagram

Zarecki Krov Waterfall, Croatia This waterfall is one of the most attractive natural occurrences in the Pazinčica region. There’s something like a cave formation, the small river by the name of Pazinčica flows over it, creating a small cascading waterfall which then ends up in the beautiful lake underneath it . . . . . . . . Credit to @darac186 #zareckikrov #zarecki #croatia #lovecroatia #Travel #Travelgram #traveling #Travelphotography #travelling #travelblogger #traveler #traveller #travelingram #traveltheworld #travelblog #travels #traveladdict #travellife #travelphoto #travelpics #traveldiaries #travelbug #TravelAwesome #travelpic #travelers #travelstoke #travelgirl #traveldiary #traveldeeper #travellingthroughtheworld

A post shared by PLACE INFO (@placeinfo) on


Vsekakor naravna znamenitost, kjer si boste ljubitelji narave odpočili oči in nabrali novih moči.

Namestitve v bližini!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Nemčija – čudežna dežela za pohodnike