Vsi delijo njegov zapis, internet je dvignil na noge: ZATO mi je moja žena pomembnejša od otrok!

Zadnjič posodobljeno: :

Pisatelj, mož in oče Mike Berry je na svojem blogu razložil, zakaj mu je žena pomembnejša od otrok in zakaj bi morala to mišljenje sprejeti vsaka družina.

Njegov prispevek je na internetu dosegel izjemno priljubljenost, nekateri ga obsojajo, medtem ko drugi delijo njegovo mnenje. Mike in njegova soproga Kristin sicer vzgajata osem posvojenih otrok, srečno sta poročena že 17 let. Sta tudi družbeno aktivna in pomagata drugim družinam, da se soočijo s težavami in zgradijo harmoničen odnos.

Družina Berry (Foto: confessionsofanadoptiveparent.com)
Družina Berry (Foto: confessionsofanadoptiveparent.com)

V nadaljevanju si preberite njegov zanimiv prispevek in nam v komentarjih zaupajte, ali se strinjate z njegovim mišljenjem.

———

Običajno je ura 20.30, ko svoji najstniški hčerki prvič opozorim, koliko je ura. In potem jima ob 21.00 rečem, da naj gresta v sobo. To delam vsak večer in vsakič se prepirata z mano: “Zakaj morava spati ob 21.00? Saj nisva več otroka!”

“Ni vama še treba v posteljo, samo prosim vaju, da zapustita dnevno sobo. Z mamo se nisva videla cel dan, ker sva bila v službi. Potrebujeva čas, da sva skupaj.”

Hčerki zavijata z očmi.

Starša sva že več kot 15 let in otroci nama nikoli niso “ukradli” vsega časa. Z ženo sicer preživiva veliko časa z njimi, a nikoli 24/7. Rada imava svoje otroke in seveda igrajo veliko vlogo v najinih življenjih. Vedno lahko računajo na naju in od naju dobijo pomoč in podporo.

Toda zraven otrok obstajava tudi “midva”. Najino razmerje. Obstaja več razlogov, zakaj Kristin in jaz ohranjava močan zakon.

1. Zdrav zakon je temeljni kamen doma

Otroci niso temelj vaše družine. Oni so veli del, vendar niso tisti, ki ohranjajo to kaotično strukturo, ki ji pravimo družina. Najpomembnješi del družine ste in vi in vaša žena, vi in vaš mož, vaš partner. Vi ste tisti, ki nosite odgovornost. In otroci izberejo svoje poti po vašem zgledu.

2. Pred “nami” sva bila “midva”

Preden so otroci obstajali, sva bila “midva”. Zaljubili sva se, skupaj sva preživljala čas, celo noč sva se pogovarjala po telefonu in se nato odločila, da bova skupaj za vedno. In začela sva družino. Dobila sva čudovite otroke in seveda sva srečna, da jih imava. Toda najin zakon je svet. In storiti morava vse, da ga zaščitiva.

Pred “nami” sva bila “midva”.
Pred “nami” sva bila “midva”.

3. Po “nas” bova spet “midva”

Nič ne traja večno. Prišel bo čas, ko bodo otroci odrasi in zapustili gnezdo. ne vem za vas, toda za 30-letnika v tej hiši ni prostora. Ko torej zapustijo našo hišo, imajo svojo družino in svoje otroke, bi rad, damoj odnos z ženo ostane tako močan in intimen, kot je bil na samem začetku. In da bova lahko imela takšno prihodnost, morava zdaj delati na odnosu. Najin odnos mora biti prednostna naloga. Seveda pa to ni tako enostavno, kot se zdi.

4. Biti morava zgled

Otroci se učijo od nas. Nredijo tisto, kar naredimo mi, spremljajo vsak naš korak. Želim si, da bi jim bil najin zakon zgled!

Na koncu dneva smo vsi utrujeni in napeti. In ja, vaši otroci vas potrebujejo, so pomembni in zanje morate skrbeti. A najprej poskrbite za odnos z ženo, za odnos z možem. Ko bodo otroci videli, da se njihovi starši ljubijo, bodo prepričani, da ljubite tudi njih.

Cel dan preživiva z najinimi otroki. In zato jih prosim, da gredo vsak večer ob 21.00 v svoje sobe. Zato imava z ženo dvakrat na mesec zmenek in greva ven. Ker je pomembno.

In zato mi je žena pomembnejša od otrok.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Danes je dan dvojnih plamenov, dan večne ljubezni: si že spoznal svojo?