fbpx

Želite živeti ob plaži? To so destinacije, kjer lahko uresničite sanje, brez da bi izpraznili bančni račun

Foto: envato

Živeti ob plaži jso sanje marsikoga, tudi zaradi šumenja valov, ki vas zvečer zaziblje v sanje.

Marsikdo izmed nas si želi živeti ob plaži, a pogosto le to povezujemo z visokimi stroški. Kar ni daleč od resnice. Te čudovite obalne destinacije pa vam ponujajo odlično priložnost, da uresničite svoj sanje, uživate v soncu, pesku in morju, ne da bi pri tem povsem izpraznili bančni račun. Tukaj je nekaj cenovno najbolj dostopnih obalnih destinacij po vsem svetu, od katerih vsaka ponuja edinstven čar in odlično kakovost življenja.

Azori, Portugalska

Azori, skupina devetih vulkanskih otokov v severnem Atlantskem oceanu, ponujajo osupljivo pokrajino, bujno zelenje in miren življenjski slog. Ti otoki uživajo v blagem morskem podnebju s temperaturami od 14 °C pozimi do 25 °C poleti. Zato marsikoga prepričajo v selitev. Tudi življenjski stroški na Azorih so razmeroma nizki v primerjavi s celinsko Evropo. Stanovanja so dostopna, lokalni proizvodi pa so sveži in poceni. Otoki pa ponujajo miren življenjski slog, bogat z naravnimi lepotami in aktivnostmi na prostem, kot so pohodništvo, opazovanje kitov in potapljanje.

Foto: envato

Toulon, Francija

Toulon je slikovito pristaniško mesto na francoski rivieri, znano po čudovitih plažah, zgodovinski arhitekturi in živahni kulturni sceni. Mesto se ponaša s sredozemskim podnebjem z vročimi, suhimi poletji in blagimi, mokrimi zimami. Poletne temperature lahko dosežejo do 30 °C, medtem ko zimske temperature redko padejo pod 10 °C. In prav prijetno podnebje skozi vse leto je razlog, da se številni  selijo na francosko riviero. Čeprav je ta znana po glamurju in razkošju, pa Toulon ostaja cenovno dostopnejši od svojih slavnih sosedov, kot sta Nica in Cannes. Življenjski stroški so razumni in na voljo je veliko cenovno ugodnih stanovanjskih možnosti.

Foto: envato

Lagos, Portugalska

Lagos, ki se nahaja na jugu Portugalske, v regiji Algarve, je znan po svojih osupljivih pečinah, zlatih plažah in kristalno čisti vodi. Algarve sicer velja za eno najbolj dostopnih regij v zahodni Evropi. Lagos ponuja nizke življenjske stroške, cenovno dostopna stanovanja in visoko kakovost življenja. Mesto je znano po svoji prijazni skupnosti, odlični morski hrani in široki paleti dejavnosti na prostem, vključno z deskanjem in igranjem golfa. Obalno mesto namreč uživa sredozemsko podnebje z vročimi, suhimi poletji in blagimi zimami. Poletne temperature pogosto presežejo 30 °C, medtem ko zimske temperature ostanejo udobno okoli 15 °C.

Varna, Bolgarija

Varna, največje mesto na črnomorski obali Bolgarije, je znano po dolgih peščenih plažah, živahnem nočnem življenju in bogati kulturni dediščini. Slovi kot ena najbolj dostopnih obalnih destinacij v Evropi. Življenjski stroški so nizki, poleg tega je na voljo široka paleta dostopnih stanovanj. Mesto ponuja visoko kakovost življenja z odlično zdravstveno oskrbo, vrsto možnosti za zabavo in cvetočo skupnostjo izseljencev. Poleg tega ima Varna vlažno subtropsko podnebje z vročimi poletji in blagimi zimami.

Canggu, Bali, Indonezija

Želite živeti ob plaži na rajskem indonezijskem otoku? Bali je znan po svoji cenovni dostopnosti in ta vas ni izjema. Canggu je obalna vasica na Baliju, znana po sproščenem vzdušju, plažah za surfanje in živahni skupnosti tujcev. Vas ima tropsko podnebje s suho sezono (od aprila do oktobra) in deževno dobo (od novembra do marca). Temperature se vse leto gibljejo okrog 27 °C. Življenjski stroški so nizki, z dostopnimi namestitvami, hrano in zabavo. Območje ponuja sproščen življenjski slog z močnim občutkom skupnosti, odlične pogoje za surfanje ter široko paleto restavracij in možnosti za rekreacijo.

Foto: envato

Valencia, Španija

Valencia je živahno mesto, znano po osupljivi arhitekturi, čudovitih plažah in bogati kulturni sceni. Mesto združuje zgodovinski šarm s sodobnimi dobrinami in ponuja visoko kakovost življenja. Velja namreč za eno najbolj dostopnih obalnih mest v Španiji. Življenjski stroški so razumni, z dostopnimi stanovanji, hrano in prevozom. Mesto ponuja odlično zdravstveno oskrbo, različne kulturne in rekreacijske dejavnosti ter sproščen življenjski slog. Skozi vse leto lahko uživate v sredozemskem podnebju, torej blagih zimah in precej vročih, suhih poletjih.

 

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.