Ženske jih obožujejo: te frizure vse nosimo, a škodujejo našim lasem

Ženske jih obožujejo: te frizure vse nosimo, a škodujejo našim lasem

Ključ do sijočih in zdravih las ni LE v negi s kozmetiko, temveč dejstvu, da moraš pustiti lasem, da si odpočijejo in zadihajo – te frizure vse nosimo, a škodujejo našim lasem. Jih imaš rada tudi ti?

Nega las je resen podvig za tiste ženske, ki rade eksperimentirajo z različnimi frizurami. Vemo, da so beljenje, prepogosto ali redko pranje (z vročo vodo) in izpostavljanje las vročini glavni krivci za poškodovane lase.

Vendar obstajajo številne druge stvari, ki vsakodnevno povzročajo, da se tvoji lasje vsak dan spremenijo v “sračje gnezdo”, in sicer frizure, ki jih nosiš!

Strokovnjaki pravijo, da ne smeš pretiravati z negovanjem las, saj tudi oni morajo počivati in dihati, brez kakršnihkoli dodatkov.

Te frizure vse nosimo, a škodujejo našim lasem:

VISOK ČOP

 Na tesno speti lasje so videti odlično
Na tesno speti lasje so videti odlično

V vročih poletnih dneh je čop zaželena frizura, ki ji ne moremo oporekali, da je funkcionalna. Vendar naj bi bil eden glavnih krivecev za alopecijo (plešavost). Na tesno speti lasje so videti odlično, vendar elastika, ki močno pritiska na lase, jih tudi poškoduje.

NASVET: Če se resnično ne moreš upreti čopu, si nabavi t.i. elastike “invisibobble”, ki naj bi manj škodovale lasem. Pa tudi modno so videti.

KITKE

Kitke so videti čutno na vsakem tipu las.
Kitke so videti čutno na vsakem tipu las.

Kitke so videti čutno na vsakem tipu las, vendar nenehno cukanje, ki ga povzročajo, lahko vodi do trajnih poškodb. Zategovanje las napne korenine, kar lahko povzroči poškodbe foliklov, razcepitev las in splošno slabljenje kakovosti.

NASVET: Ko si boš delala kitke, bodi pozorna na tako, kako močno zateguješ lase. Saj veš, da so danes v modi kitke, narejene na rahlo, zato si raje privošči takšno frizuro.

FIGA

 Tudi na rahlo narejena figa je kriminal za tvoje lase.
Tudi na rahlo narejena figa je kriminal za tvoje lase.

Ko ne veš, kaj bi naredila s svojimi lasmi, jih verjetno spneš v figo. Napaka! Tudi na rahlo narejena figa je kriminal za tvoje lase, in sicer zaradi lomljenja las, ki naj bi nato povzročilo izpadanje las.

NASVET: Nekatera dekleta kar spijo s figo. Če to počneš, se temu raje izogibaj, pravijo strokovnjaki. Naj tvoji lasje dihajo in si odpočijejo.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
My way – nova dišava Giorgio Armani