fbpx

Živalski vrtovi v mestih: Praga, Češka #1

Kako otroku predstaviti živali, ki živijo v naših gozdovih? Kaj šele eksotične vrste z drugih kontinentov, ogrožene živalske vrste ali celo izumrle orjaške dinozavre? Peljimo jih v živalski vrt! Ljubljanski zoološki vrt, umeščen v okolje krajinskega parka, ponuja lep vpogled v živalski svet, z otroki pa na potovanjih po Evropi spoznajmo še nekatere od najbolj zanimivih ZOO-jev, ki slovijo po svoji zgodovini, arhitekturi in seveda prebivalcih.

Češka prestolnica ima enega najboljših živalskih vrtov na svetu. Leta 1881 so ob poroki habsburškega princa Rudolfa z belgijsko princeso Stephanie v predelu Troja, na pobočjih hriba nad reko Vltavo, odprli zoološki vrt, ki se danes razprostira na 45 hektarjih, v njem pa prebivajo predstavniki kar 696 živalskih vrst. Praški živalski vrt Zoo praha se v svoji dolgi zgodovini ponaša z zavidljivimi uspehi. Že leta 1938 so dobili prvi prirastek andskih kondorjev v ujetništvu, danes pa so najbolj ponosni, da preko svojega zelo uspešnega programa v Mongoliji znova naseljujejo divje konje, ki so jih v divjini nazadnje videli leta 1966. Najboljši pogled na živalski vrt se odpira s sedežnice, ki je še posebej priljubljena med otroki. Poleg goril, orangutanov, črede slonov, podvodnih konjev in ostalih predstavnikov daljnjih divjin, nam najlepši pogled na živali omogočata domovanje žiraf, s panoramskimi okni, in ogromni ograjeni del, v katerem lahko opazujemo tropske ptice med letom in gnezdenjem.

Praga ima enega najboljših živalskih vrtov na svetu.
Praga ima enega najboljših živalskih vrtov na svetu.

Več fotografij si oglejte v galeriji

Dodatne Informacije

Več informacij: 
www.zoopraha.cz

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!