4 življenjske navade, zaradi katerih je Meryl Streep cenjena igralka, ljubezniva oseba in predana mati

Zadnjič posodobljeno: :

Poleg dolge igralske kariere je Meryl Streep že več kot 40 let v zakonu, v katerem je rodila in vzgojila 4 otroke, prav tako pa prav družino pogosto navaja kot temelj svojega življenja.

Meryl Streep je osvojila srca milijonov ljudi po svetu, saj se že leta brez truda (no, vsaj tako je videti) spretno transformira iz enega filmskega lika v drugega. Ta (pri)ljubljena igraka je bila v zadnjih desetletjih nominirana za navdušujočih 21 oskarjev, 31 zlatih globusov, 15 nagrad bafta in 17 nagrad Združenja filmskih igralcev. Od teh jih je 14 odnesla domov.

Poleg dolge igralske kariere, je Streepova v zakonu z Donom Gummerjem že več kot 40 let, rodili so se jima 4 otroci (Mamie Gummer, Grace Gummer, Louisa Gummer in Henry Wolfe Gummer), prav družino pa pogosto navaja kot temelj svojega življenja. Da je prišla do te slave (in do, khm, cca. 100 milijonov ameriških dolarjev premoženja), je Streepova sledila določeni filozofiji, s pomočjo katere je ostala ponižna, srečna in izpopolnjena. In to so le 4 življenjske navade, ki jim sledi.

1. Za svoje zasluge ne potrebuje priznanja

View this post on Instagram

BAFTA Awards 2012 💕

A post shared by Meryl Streep (@merylstreep) on

Streepovo v intervjujih pogosto prikazujejo kot samozavestno, a skromno, polno spoštovanja in prijaznosti. In tako je Forbes šele leta 2012 odkril dobrodelno organizacijo Silver Mountain Foundation For The Arts, ki jo je Meryl ustanovila s svojim možem. Skupaj sta donirala milijone v različne namene – od ženskih društev do gledaliških programov. Čeprav je korist takšne organizacije povsem očitna, Meryl ne potrebuje pohval in priznanj, to pa veliko pove o njenem karakterju.

2. Še naprej opravlja hišna opravila

Resnici na ljubo, ni veliko načinov, da bi lahko preverili ali potrdili, koliko hišnih opravil doma opravi Meryl sama. Vendar pa eden njenih najbolj znanih citatov razkriva, da še vedno pristaja na normalno življensko rutino, ko to le zmore: “Poskušam imeti normalno žvljenje, ko le lahko. Ne moreš se ‘pokvariti’, če si sam likaš perilo.” Ta miselnost namiguje tudi na njen odnos do uspeha: to je nekaj, kar si zaslužiš, in ne nagrada, ki jo dobiš na pladnju. Streepova bi pri svojem dohodku zagotovo lahko imela sto in eno pomoč pri hišnih opravili in počela kar bi ji poželelo srce, a ona se je odločila, da ostane ‘normalna’.

3. Osredotoča se na svoje sposobnosti, ne na svoj videz

Streepova pravi, da se v svoji koži počuti svobodno, saj sledi temu, kar je želela in ne skrbi je, ali bo na rdeči preprogi najlepša ženska. “Mladim ženskam bi svetovala, naj se ne obremenjujejo tako zelo s svojo težo. Dekleta porabijo preveč časa za razmišljanje o tem, obstajajo pa veliko boljše stvari. To, kar vas dela drugačne ali ‘čudne’, to je vaša moč. Včasih sem sovražila svoj nos, danes ga ne.”

4. Vedno gleda širšo sliko

Ljudje smo si sami krivi, da smo pod stresom in da nas prekomerno skrbi. Človeška narava je pač takšna, da podleže intenzivnemu pritisku prekomerne zavezanosti sebi in pa dvomu v lastne sposobnosti, da končamo projekte ali pa dosežemo določen cilj. A ko stopimo korak nazaj, vdihnemo in izdihnemo, lahko bolje vidimo širšo sliko. To perspektivo razumevanja odgovornosti, ki jo je Streepova dobila kot igralka, ponazarja njeno zrelo in ponižnost – dve bistveni lastnosti, da postaneš cenjen in ljubljen v tem svetu!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kaj o vas pove položaj nog med sedenjem? Za nas popolnoma drži!