fbpx

ŽurMOBIL: dogodek trajnostne mobilnosti v Ljubljanski urbani regiji

19. september 2022, Križanke

Foto: envato

»Trajnostno povezani« je slogan letošnjega Evropskega tedna mobilnosti, ki vsako leto poteka od 16. do 22. septembra. Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije v ponedeljek, 19. septembra, prireja živahen dogodek, namenjen promociji aktualnih projektov s področja trajnostne mobilnosti in ozaveščanju o trajnostnem načinu potovanj.

Kaj je trajnostna mobilnost in katere navade lahko spremenimo za to, da zmanjšamo svoj ogljični odtis? Katere so rešitve, ki jih bo Ljubljanska urbana regija deležna s pomočjo sofinanciranja z evropskimi sredstvi? Kaj vse nam ponuja LPP? Kako nove modalitete prevoza pripomorejo k zmanjševanju ogljičnega odtisa? Odgovore na ta in druga vprašanja bodo obiskovalci dobili na promocijskih stojnicah projektov, čakajo pa jih tudi praktične nagrade in priboljški.

Na stojnici SmartMOVE: Pametne rešitve za trajnostno mobilnost si bodo obiskovalci s Kolesom sreče privrteli lepe praktične nagrade, na stojnici LinkingAlps: Inovativna orodja ter strategije za povezovanje storitev mobilnosti in dekarbonizacijo alpskega prostora si bodo prislužili okusen svež burger, na stojnici Sustourismo: Mobilnost in turizem, z roko v roki za trajnostni razvoj pa bodo lahko izvedeli vse o brezplačnih vodenih kolesarskih turah po Ljubljanskem barju ter si prikolesarili sveže pripravljen smuti. Obiskovalce bosta na stojnicah z aktualnimi vsebinami razveseljevala tudi LPP in GoOpti.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.