Žveči in bodi bolj kul! Prava resnica o žvečilnih gumijih.

Žvečilnih gumijev se drži družbena stigma, kot se oni drže spodnjega dela šolske klopi. Kot klop. So stokrat prežvečena tema o bontonu, ki je do sedaj dala vedno isti zaključek. Žvečilke v javnosti puščajo slab vtis. Beldent, proizvajalec teh slaščic, je z eksperimentom »Skoraj identična« (»Almost identical«) to splošno prepričanje postavil na laž in z njih spral sramotni madež.

Beldent je s petimi pari enojajčnih dvojčkov v Muzeju sodobne umetnosti v Buenos Airesu izvedel zanimiv družbeni eksperiment, ki je bil izveden na kar 482 ‘dvornih preizkuševalcih’. Pred udeležencem je sedel par podoben kot jajce jajcu, ki pa se je ujemal ne samo ‘generično’, torej po videzu, pač pa tudi v obleki, frizuri in razpoloženju, s to razliko, da je zgolj en dvojček medtem tudi žvečil. Vizualni kontakt je bil nadgrajen s postavljanjem sledečih vprašanj: Kateri/a izmed dvojčkov/ic se vam zdi bolj prijazen/a? Kater/a od njiju bi vam v vlogi šefa/ice dal/a povišico? Kateri/a ima po vašem mnenju boljše seksualno življenje?

Kakšen vtis zares naredi žvečilni čigumi? Je tisti iz knjige o bontonu res pravi?
Kakšen vtis zares naredi žvečilni čigumi? Je tisti iz knjige o bontonu res pravi?

Končni izid art inštalacije je marsikoga presenetil, kajti na kar 73% sodelujočih je ‘prežvekovalec’ naredil boljši vtis kot tisti z resnobnim izrazom. Je torej čas, da osvežimo knjigo o bontonu in žvečilki nehamo metati neolikanost v zobe? Poglejte video in nam na naši Facebook strani zaupajte na čigumi, pardon, čigavi strani ste pa vi?

Preberite še: Nov trend – funkcionalni žvečilni gumiji

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!