fbpx

Zvezde metat: kako se igrati zabavno otroško igro Zvezde metat

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Če iščete igro, ki bi vašim otrokom pričarala zabavno popoldne, hkrati pa bi ob njej razvijali tudi svojo kreativnost in gibalne sposobnosti, potem je Zvezde metat prava izbira. To igro ste se zelo verjetno v otroštvu igrali sami in prav mogoče je, da bo v vas obudila čudovite spomine. Za vas smo pripravili navodila za igro Zvezde metat.

Zvezde metat je preprosta otroška igra, pri kateri bodo vaši najmlajši razvijali svojo domišlijo, poskrbela pa bo tudi za njihovo športno aktivnost.
Igra je primerna predvsem za otroke od 4. leta starosti, igra pa se jo lahko 4 ali več igralcev. Najbolj zanimivo bo, če je igralcev čim več.

Igra se začne z vrtenjem “zvezde” Foto: Ron Lach / Pexels

Kako se igrati Zvezde metat?

Vse, kar potrebujete za igro Zvezde metat, je večja igralna površina. Najprej naj otroci z izštevanjem določijo igralca, ki bo “metal zvezde”. Ta igralec potem določi “zvezdo”, torej enega od soigralcev, ga prime za roke in ga začne vrteti v krogu. Tik preden ga izpusti, naj zakliče: “Spremenite se v žival!” Namesto živali lahko izbere tudi, da se otroci spremenijo v drevesa, hiše, ladje itd. Takrat se vsi postavijo v pozo, ki jo je določil in, ko igralec “zvezdo vrže”, v tem položaju obstanejo.
Takrat si igralec poze ogleda in ugotovi, katera je najbolj zanimiva, smešna, izvirna itd. Zmagovalec je nato naslednji na vrsti, da “meče zvezde”.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!