banksy
V zraku · buzz buzz

Angleški ulični umetnik Banksy je še vedno dejaven na palestinskih ozemljih, njegova najnovejša politično obarvana umetnina pa ima prav poseben prazničnih pridih, s katerim nas opominja, da prazniki niso za vse enako lepi.

Banksy je znan po minimalističnih, a močnih grafitih, ki jih je ustvaril vzdolž pregrade, ki ločuje Izrael in palestinski Zahodni breg. Zunajserijski izmuzljivec je tokrat razkril nov projekt z naslovom The Alternativity, ta pa je tokrat v Betlehemu, ‘zibelki’ božiča. Prva polovica projekta, ki ga je moč najti blizu katoliške kapele Milk Grotto, proučuje pomen miru v sodobnem svetu. Druga polovica projekta pa prikazuje dva angela, ki poskušata priti na drugo stran tako imenovanega ‘velikega zidu’.
Na začetku tega leta se je Banksy lotil precej drznega projekta: v istem mestu je namreč odprl ‘razstavni hostel’ The Walled Off Hotel in s tem poskušal pokazati svoj protest proti segregaciji med Izraelci in Palestinci.

Galerija – Banksy z novim projektom opominja, da prazniki le niso za vse tako lepi

Banksy z novim projektom opominja, da prazniki le niso za vse tako lepi.Odpri galerijo

1000-500-citymagazine-cover Božična darila za ženske, ki nimajo dlake na jeziku Petrol in mBills sta združila moči. Petrol in mBills sta združila moči in posodobila plačevanje na bencinskih servisih monopoly-switch-game Monopoli že celo življenje igrate narobe erik-lucatero-257494 Kdaj objavljati na Instagramu, da bo največ všečkov? · · · · · · ·