_565eb00a3a0a4
Kulturni izbor

V prestolnici se vsako leto zvrsti več kot 10 tisoč kulturnih prireditev v različnih kuturih znamenitostih, prebivalce Ljubljane in obiskovalce navdušujejo umetniki vseh smeri – od vrhunskih glasbenih, gledaliških in likovnih ustvarjalcev do alternativnih in avantgardnih umetnikov. V uredništvu mednarodnih vodnikov po mestih In Your Pocket so zaključili z izborom Best of Ljubljana – Best Culture in Ljubljana, kjer so izbirali najboljši muzej, najboljše gledališče, najboljšo galerijo in najboljšo komercialno galerijo. Kdo so zmagovalci?

Pri In Your Pocket so bili tokrat osredotočeni na muzeje, galerije, komercialne galerije in gledališča. Izbor je bil razdeljen na 4 kategorije, ki so bile letos nadvse zanimive, saj je Ljubljana kljub majhnosti slikovito mesto kulture, ima vse, kar premorejo sodobne prestolnice, in je dom številnih gledališč, muzejev in galerij, ponaša pa se tudi z eno od najstarejših filharmonij na svetu. Je idealno mesto za tiste, ki jih poleg ogleda prestolnice zanimajo tudi kulturne znamenitosti, razstave, muzeji, gledališča ter še mnogo več, kar lahko ponudi slovenska kultura.

PREBERITE ŠE: To so najboljše restavracije v Sloveniji – Restaurant Awards Slovenia 2017

Kot običajno so izbor predali v glasovanje svojim bralcem, ljubiteljem kulturnih ustanov in tujim obiskovalcem, glasovanje pa je potekalo od 22. 3. 2017 do 22. 4. 2017 prek spletne strani In Your Pocket.

Končni rezultat glasovanja Best of Culture v Ljubljani so:

Najboljši muzeji v Ljubljani
1. Mestni muzej Ljubljana
2. Muzej za arhitekturo in oblikovanje
3. Narodni muzej Slovenije

Najboljša gledališča v Ljubljani
1. SNG Drama Ljubljana
2. Cankarjev dom
3. MGL Mestno gledališče ljubljansko

Najboljše umetniške galerije v Ljubljani
1. Narodna galerija Slovenije
2. Muzej moderne umetnosti
3. Aksioma Projektni prostor

Najboljše komercialne galerije v Ljubljani
1. DobraVaga
2. Galerija Fotografija
3. BeArtAngel

Najboljše razstave v letu 2017, vredne potovanja na drugi konec sveta Najboljše razstave v letu 2017, vredne potovanja na drugi konec sveta Ilustracije - Donald Trump Tako so se na zmago Donalda Trumpa odzvali umetniki Kinetična instalacija Plastični odsev Plastičen odsev – instalacija, ki trka na našo vest Wasteland Weekend 2016 Wasteland Weekend – največji postapokaliptični festival na svetu · · · · ·