karikatura
V zraku · buzz buzz

Napad na poslopje satiričnega časnika Charlie Hebdo v Parizu je ves, ne samo satirični svet, zavil v črno. Gre za nov poskus napada na svobodo izražanja, ki ji vrat najmočneje stiskajo verska čustva. Stanovski kolegi karikaturistov, ki so za svoje delo plačali z življenjem, so se na situacijo odzvali tako, kot se najbolje znajo. S karikaturami, ki povedo, kar tisoč besed ne bi moglo – prelomi svinčnik in nastala bosta dva!

Na teroristični napad na Charlie Hebdo v Parizu so se odzvali vsi politiki sveta in drugi ”velemožje”, ki so si kar podajali mikrofon pred televizijskimi kamerami ter se zaklinjali, da terorizem ne more zmagati. A zdi se, da so najmočnejše sporočilo skrajnežem poslali prav karikaturisti s satiričnimi karikaturami.

S tem so se na najboljši možen način poklonili svojim padlim kolegom, ki so se s z ostro ošiljenimi svinčniki borili za svobodo izražanja, enega stebrov svobodne družbe.

PREBERITE ŠE: Drawing a Day: Simpatične ilustracije zagrebške umetnice za lepši dan

Čeprav v karikaturah najdemo bodisi žalost, bes, upor ali upanje, je vsem skupno le eno. Svinčnik ostaja močnejši od puške, tako kot je bilo pero vedno močnejše od meča.

Odpri galerijo
PicMonkey Collage Instagram: Če bi se očetje obnašali kot modni blogerji cover 2ndskin oblikovalski natečaj: znanih je deset najboljših Popcorn-Time Fotografije, ki prikazujejo otroški kaos, kot ga še nismo videli Screen Shot 2015-01-06 at 15.13.24 Uživajte alkohol odgovorno ·