huawei-honor-6-plus-big-1000x500
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Kitajski proizvajalec pametnih telefonov Huawei je vse bolj udomačeno ime med uporabniki mobilne telefonije. Čeprav je njihov najnovejši pametni telefon Honor 6 Plus skorajda zrcalna slika Iphona 6, pa se za manko v inovativnosti oblike odkupi s številnimi priboljški. Očaral bo predvsem ljubitelje fotografije, saj ponuja kar dva digitalna fotoaparata.

Če se niso torej toliko izkazali dizajnerji podjetja, so se toliko bolj inženirji. 165-gramskemu Honor 6 Plusu so nadeli 14-centimetrski oz. 5,5-palčni 1080p zaslon, ki ga pred poškodbami brani 0,2 mm debelo kaljeno steklo, pred težavami z delovanjem pa 3 GB sistemskega pomnilnika. Tem so dodali 32-gigabajtni vgrajeni pomnilnik, ki pa se lahko s pomočjo pomnilniške kartice microSD (do 64 GB) še precej razširi. Fotoaparatoma so dali po 8 milijonov slikovnih točk, medtem ko spletna kamera premore ločljivost 5 milijonov točk.

PREBERITE ŠE: BlackBerry Classic – nazaj v prihodnost s fizično tipkovnico

Za hvalevredno avtonomnost pametnega telefona skrbi baterija s kapaciteto 3.100 miliamperskih ur (mAh), za odličen mobilni internet pa povezava 4G/LTE. In srce? Mobilni operacijski sistem Android 4.4 KitKat. Na voljo v beli, zlati in črni barvi za cca. 350 evrov.

Odpri galerijo

Lucidream-eXo-Ergonomic-Texturing-S Lucidream eXo – ovitek za iPhone na iks blackberryclassic1png-886d5f_1280w BlackBerry Classic – nazaj v prihodnost s fizično tipkovnico lamborghninimobile Lamborghini Tauri 88 – luksuzni pametni telefon Android puzzlephone_895748a PuzzlePhone: lahko popravljiv ter nadgradljiv telefon prihodnosti