Kostanjeva juha
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Jesen je polna prijetnih trenutkov v živobarvni naravi in topli kuhinji. Preizkusite ta čudoviti recept za neverjetno okusno kostanjevo juho in presenetite svoje najdražje …

Podajmo se v naravo in naberimo zvrhano košarico kostanja, ki bo pričarala veliko prijetnih trenutkov v kuhinji in za domačim omizjem.

Recept za kostanjevo juho

Sestavine:

  • 400 g kostanja
  • peteršilj
  • 1 bela čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici masla
  • 500 ml zelenjavne jušne osnove
  • poper
  • sol
  • 100 ml sladke smetane za kuhanje

Navodila
Kostanj operemo, križno zarežemo, skuhamo in olupimo. Peteršilj operemo in drobno nasekljamo. Čebulo in česen olupimo in nasekljamo. V kozici raztopimo maslo, na katerem nato prepražimo česen in čebulo. Po približno petih minutah prilijemo jušno osnovo, premešamo in dodamo olupljen kuhan kostanj. Začinimo s soljo in poprom ter kuhamo približno 15 minut.

PREBERITE ŠE: Jesenski recept: domača hruškova pita po receptu naših babic

Juhi dodamo smetano za kuhanje in jo s paličnim mešalnikom zmiksamo v gosto zmes. Juho razporedimo po krožnikih, posujemo s svežim peteršiljem in postrežemo. Dober tek!

Recept Jesenski recept: italijanski kostanjev kolač “castagnaccio” Pita Jesenski recept: domača hruškova pita po receptu naših babic Recept Jesenski recept: krompirjevi njoki z lisičkami in češnjevim paradižnikom Lečina enolončnica s sladkim krompirjem in bučo Jesenski recept: okusna lečina enolončnica s sladkim krompirjem in bučo · ·