F50e (Smart 01)
Utrip mesta · mobilno

Da so električna kolesa trend, ki je še posebno očiten tudi na sončni strani Alp, lahko sami opazimo v mestnih središčih, kjer je tovrsten prevoz izbira različnih generacij. Na naših ulicah večinoma kraljujejo kolesa S-BIKES podjetja Špan, ki v leto 2017 vstopa z dvema novima različicama ter prenovljeno zvezdo – zložljivim kolesom Smart 01.

Kdor še ni poskusil vožnje z električnim kolesom, ne ve, kakšen je užitek, ko z res minimalnim naporom dosegate hitrosti okoli 25 kilometrov na uro. Ne utrudijo pa vas niti različni klanci, ki jih v razgibanih mestnih središčih ne manjka. Zato ni čudno, da je električno kolo v toplih in kolesarjem prijaznih mesecih izbira različnih uporabnikov, ki z lahkoto premagujejo množico mestnih kilometrov in se z njim podajo tudi na daljše vikend izlete. In od nedavnega tudi v gore. Lani so pri podjetju Špan trgu ponudili zložljivo električno kolo Smart 01, ki od letos nosi ime F50e, in tako predstavili mejnik urbane mobilnosti. Temu v letošnjem letu dodajajo še model M50e – gorsko električno kolo – ter model C60e, v moški in ženski različici, ki predstavlja pametno električno treking kolo. S tem zaokrožajo ponudbo na vseh segmentih električnih koles.

M50e – kralj brezpotij

M50e – gorsko kolo Odpri galerijo
Vizija električne mobilnosti S-BIKES v svoji najbolj divji podobi se imenuje M50e. Privlačno gorsko kolo z aluminijastim okvirjem, menjalnikom SHIMANO z 21 prestavami in zmogljivim električnim motorjem s tehnologijo S-BIKES iQ so recept za prepričljivo električno kolo. Vzpon z M50e je otročje lahek izziv. Po zaslugi prilagodljivega vzmetenja je tak tudi spust. M50e ima v okvirju skrito baterijo in značilne oblikovalske poteze znamke S-BIKES. Z razširitvijo programa S-BIKES tudi na področje gorskega kolesarstva znamka S-BIKES ponuja cenovno dostopen vstop v svet električnih koles, ne glede na vrsto kolesarjenja.

C60e – električno treking kolo za moške in ženske

C60we – pametno električno treking koloOdpri galerijo
C60e je pametno električno treking kolo, s kolesi, velikimi kar 27,5 palca. Tudi zato je idealen sopotnik za vožnjo po mestnih ulicah. S svojimi komponentami, videzom in uporabniško izkušnjo omogoča edinstveno izkušnjo električne mobilnosti s pametnim sistemom pomoči S-BIKES iQ. Za udobno in sproščeno vožnjo skrbi električni motor z 250 W, ki je vgrajen v pesto na zadnji osi. Ta prvič omogoča kar 9 stopenj pomoči in se ga nadzira prek velikega zaslona na krmilu kolesa. Tako omogoča še učinkovitejšo izrabo električne energije. Doseg kolesa je kar 75 km oz. 80 km v načinu iQ-ECO. Na voljo je v dveh različicah – z moškim ali ženskim okvirjem.

F50e (Smart 01) – zložljivi zmagovalec mestnih središč

F50e (Smart 01) Odpri galerijo
F50e združuje odlične prednosti predhodnika in je nadgrajen s sodobnejšo elektroniko in številnimi tehničnimi izboljšavami. Brez dvoma je najboljša urbana legenda in znanilec prihodnosti mestnega kolesarstva. S-BIKES F50e odlikuje lahko aluminijasto ohišje, ki je odslej na voljo v dveh barvah – grafitno sivi in biserno beli. Celotno električno kolo tako z baterijo kot vso opremo tehta manj kot 22 kg. Po zaslugi zmogljive baterije priznanega proizvajalca Samsung premaga do kar 65 km s samo enim polnjenjem. Ob doplačilu lahko dobite še zmogljivejšo baterijo in dodaten prtljažnik nad zadnjim kolesom.

uberboat-1 UberBoat Hrvaška: z gliserjem od otoka do otoka 2017-G-CLASS-SUV-GALLERY-027-GOE-D Najboljši terenci na svetu: zveri, ki premagajo vse terene 1000-500-citymagazine-cover Abarth “695 Rivale”, ena od najboljših poletnih romanc Podmornica Neyk Neyk: luksuzna zasebna podmornica ·