fbpx

Receta: bizcocho de chocolate con cerveza

Pastel de chocolate con cerveza.

Pivo ni samo za pitje. Tudi vi z njim polivate meso na žaru? Pa ste vedeli, da ga lahko uporabite tudi pri izdelavi čokoladne torte? Če ne marate piva, ker je grenko, ga boste v tej obliki vzljubili.

El ingrediente secreto recepta za čokoladno torto, ki vam jo predstavimo danes, je cerveza. Temno pivo, če smo natančni.

LEE MAS: Receta: Canelones de Oreo - Canelones de galleta Oreo

Torta in pivo sta najboljši par.
Torta in pivo sta najboljši par.

Nenavadna kombinacija, ki gre v resnici skupaj kot jagode in čokolada.

Receta de pastel de cerveza de chocolate:

Ingredientes para bizcocho de chocolate con cerveza:

  • 3 dl de cerveza negra
  • 250 gramos de harina
  • 100 gramov kakava v prahu
  • 330 gramov rjavega sladkorja
  • 2 huevos
  • 1 polvo de hornear
  • 250 gramov masla
  • 1 cucharadita de extracto de vainilla
  • sal

Preliv za čokoladno torto s pivom:

  • 30 g de mantequilla
  • 80 ml de whisky irlandés
  • 200 g de azúcar
  • 120 ml de nata dulce

El proceso de elaboración de una tarta de chocolate con cerveza:
Najprej namastimo in pomokamo pekač za torto, še prej pa damo pečico greti na 180 stopinj Celzija. V eni posodi zmešamo moko, pecilni prašek, ščepec soli in kakav v prahu, v drugi pa z mešalnikom stepemo maslo in sladkor. Ko postane puhasto, umešamo jajci in vaniljev izvleček, nato pa še mešanico iz druge posode. Mešamo toliko časa, da dobimo homogeno zmes, ki pa ne sme biti premešana preveč. Testo prelijemo v pekač in pečemo od 45 do 55 minut. Če je pečeno, najbolj preverimo tako, da v torto zapičimo zobotrebec. Torta je pečena, če izvlečemo čistega. Pustimo, da se torta eno uro hladi v pekaču, nato jo vzamemo ven. Sledi priprava preliva. Na zmernem ognju toliko časa segrevamo sladkor, ki smo mu dodali dve žlici vode, da postane temno rjavkaste barve. Nato prelijemo z viskijem in zažgemo z vžigalico. Ko neha goreti, dodamo sladko smetano in zavremo. Ko nekoliko povre, odstavimo in primešamo maslo ter še toplo prelijemo po torti. Pa dober tek in na zdravje!

contigo desde 2004

Del año 2004 investigamos tendencias urbanas e informamos a nuestra comunidad de seguidores diariamente sobre lo último en estilo de vida, viajes, estilo y productos que inspiran con pasión. A partir de 2023, ofrecemos contenido en los principales idiomas del mundo.