fbpx

10 filmov, ob katerih bo tvoja draga zdržala do konca

Si želiš, da draga ob filmu ne bi zaspala? Potem si morata ogledati teh 10 filmov, ob katerih bo budna do zadnje sekunde.

Če te moti, da tvoja boljša polovica ob filmu vedno znova zaspi, potem si morata ogledati teh 10 filmov, ob katerih bo zagotovo ostala budna. 

1. The Babadook (2014)


Šest let po smrti moža se Amelia bori z vzgojo svojega šestletnega sina Samuela. Ta je problematičen otrok, ki povzroča težave v šoli, nima nobenih prijateljev, vedno pove nepremišljene stvari in je mnogokrat zelo trmast. Največja težava pa so noči, saj je Samuel prepričan, da v njegovi sobi živijo pošasti in ne more zaspati brez pravljic za lahko noč. Nekega dne Samuel v svoji sobi najde knjigo, za katero še ni slišal. Imenuje se The Babadook. Tisto noč želi pred spanjem slišati zgodbo o Babadooku. Ko pa Amelia začne brati zgodbo, ugotovita, da knjiga govori o grozljivem stvoru, ki se pojavi ponoči in straši.

2. Zbeži! (Get Out, 2017)


Chris je Afroameričan, ki je v razmerju z belko Rose. Glede na to, da sta že lep čas v zvezi, se napotita na obisk k njenim staršem, ki ne vedo, da je Chris črnec. Slednji že ob prihodu spozna, da se v njihovem domovanju dogajajo zelo čudne stvari in da so njeni starši morda prikriti rasisti. Toda to še ni nič v primerjavi s tem, kar Chris med obiskom odkriva.

3. Krik (Scream, 1996)


Film, ki je namenjen vsem največjim oboževalcem grozljivk kot tudi tistim, ki se še spoznavajo z njimi. Zgodba spremlja kopico najstnikov v majhnem kraju Woodsboro, kjer je na delu skrivnostni serijski morilec. Ta svoje žrtve ubija po filmskih pravilih iz grozljivk.

4. Priklicano zlo (The Conjuring, 2013)


Zgodba je osnovana po resničnih dogodkih in spremlja zakonca Eda in Lorraine, ki se ukvarjata s pojavi paranormalnega. Leta 1971 sta poklicana k družini, ki živi na odmaknjeni farmi, kjer se pojavljajo čudne reči, ki bodo družini sledile kamorkoli.

5. Krog (The Ring, 2002)


Slavni film, v katerem mora novinarka preiskati skrivnostno videokaseto, ki po sedmih dneh povzroči smrt vsakega, ki si jo ogleda. Tveganja se za novinarko Rachel še povečajo, ko si kaseto ogleda njen sin.

6. Koča v gozdu (The Cabin in the Woods, 2012)


Še eden v vrsti filmov, ki se malce pošali na račun grozljivk in jih podobno kot tudi Krik, do potankosti analizira. Skupina najstnikov se odloči preživeti sproščujoč vikend v koči, ki je v lasti družine enega izmed članov skupine. Ko prispejo, se tam začnejo dogajati čudne stvari, ki pa doživijo izredno nenavaden razplet.

7. Hush (2016)


Gluha pisateljica, ki živi mirno življenje v odmaknjeni hiši v gozdu, se mora nekega dne boriti za življenje, ko se pred njenimi vrati pojavi zamaskiran morilec. Ta se z njo odloči poigrati in jo pred smrtjo še psihološko mučiti.

8. Izžarevanje (The Shining, 1980)


Klasika Stanleyja Kubricka, v kateri blesti Jack Nickolson, spremlja pisatelja Jacka, ki se v pomanjkanju navdiha odloči sprejeti službo v hotelu, ki ima misteriozno in nasilno preteklost. Tja se za poletje preseli s svojo celotno družino, toda Jack postaja čedalje bolj nasilen, kar prisili njegovega sina Dannyja, da uporabi svoje skrivne moči, da obvesti ljudi iz zunanjega sveta, kaj se dogaja v hotelu.

9. Trick’r Treat (2007)


Pet prepletenih zgodb, ki se odvijajo na noč čarovnic. Par ugotovi, kaj se zgodi, če ‘ugasneš’ bučo pred polnočjo; srednješolski ravnatelj živi skrivno življenje kot serijski morilec; študentka, ki je še devica, je morda končno našla pravega fanta zase; skupina najstnikov izpelje potegavščino, ki je šla predaleč, in samotarja obišče tipični nabiralec daril, kot je navada noči čarovnic.

10. Stvor (The Thing, 1982)


Znanstveno postojanko na Antarktiki napade skrivnostno bitje iz vesolja, ki ima možnost spreminjanja svoje oblike. Tako mora skupina raziskovalcev najti način, kako najti to grožnjo, saj ta lahko prevzame  obliko enega izmed njih.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!