fbpx

10 stereotipov o ženskah: Je končno čas, da nas filmi ne predstavljajo na tak način?

Foto: imdb

Filmi so lahko polni stereotipov in nerealnih predstavitev žensk, saj v njih prikazujejo lepotne in miselne predstave, ki za ženske ne držijo. Čeprav so morda nekateri stereotipi v moških očeh upravičeni, so drugi popolnoma neresnični. Poglejmo si nekaj tipičnih stereotipov, ki jih ne želimo več na filmskih platnih in je končno čas, da z njimi razčistimo.

1. Da bi neprivlačna ženska postala lepa, je dovolj da sname očala

V filmih se ponavadi moški ne zaljubijo v neurejene osebe, dokler le ta ne sname očal, si uredi pričeske in se obleče po zadnji modi. Serija Grda Betty in filmi kot so Princeskin dnevnik je prav to, s čimer se ne strinjamo.

via GIPHY

2. Zjutraj se zbudijo s popolnim makeup-om

Skoraj vsaka ženska se v filmu zbudi s svežim in prekrasnim obrazom. Ob pogledu nanjo je skoraj nemogoče pomisliti, da je sploh spala. V realnosti se ženske zjutraj zbudijo nenaličene in skuštrane, kajne?

3. Vsaka ženska si lahko privošči drago stanovanje

V filmih si vsaka ženska lahko privošči čudovito stanovanje v enem najdražjih mest na svetu, ne glede na to, ali dela kot novinarka ali ima le majhno cvetličarno.

via GIPHY

4. Vse ženske pretiravajo s poroko

Vse ženske so histerične glede svoje poroke. Ali je v filmu kakšna nevesta, ki ni totalna “bridezilla”? Vsaka ženska že od otroštva sanja o poroki in ima zvezek, v katerem je skrbno načrtovala vsako podrobnost svoje poroke pri 10. letih. Stereotip, da vse ženske od malih nog sanjajo o svoji poroki in poročni obleki ter sanjajo o princu na belem konju, je vse prej kot resničen.

via GIPHY

5. Ženske ne nosijo plaščev

V vseh romantičnih komedijah ženske ne nosijo svojih plaščev, čeprav je zunaj hladno. Vsi moški v filmih ji podajo svojo jakno, ter jo z njo ogrnejo. Gre sicer za izredno romantično potezo, vendar pa vemo, da se ženske v realnosti zelo dobro pripravijo na različne vremenske razmere.

6. Ženske s kariero običajno delajo v modni industriji

Ženske, ki so v filmih ponavadi zaposlene v največjih modnih hišah, ali pa so odvetnice, uspešne pisateljice in novinarke. Le spomnite se filmov Hudičevka v Pradi, Seks v mestu ali Blondinka s Harvarda.

via GIPHY

7. Ženska je vedno urejena

Ženska je vedno urejena, brezhibna in popolna, tudi če je v zaporu ali sredi apokalipse. Le spomnite se filmov Igre Lakote, v katerih je glavna junakinja brezhibna, čeprav se bori za svoje življenje.

via GIPHY

8. Ženske hitro doživijo vrhunec

Ženske vedno doživijo vrhunec med spolnostjo. V resničnosti pa vemo, da nič ne gre na hitro, ter da vrhunca ne doživi vsaka ženska.

9. Ženske so vedno na dieti

Ženske vedno naročijo solato. V nasprotju s tistimi, ki so vse življenje na dietah, večina pripadnic nežnejšega spola dejansko uživa v hrani, rada poskusi kaj novega in ne preživlja dnevov ob štetju kalorij.

10. Ženske brez težav težejo v visokih petah

Čeprav obstajajo ženske, ki jim je udobno nositi visoke pete, obstajajo tudi takšne, ki visokih pet ne nosijo. Ob gledanju filmov človek pomisli, da ženska nosi visoke pete cel dan in večino svojega dela opravlja v deset centimeterskih petah – tudi policijskega v katerih mora teči za nepridipravi.

via GIPHY

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!