10 ženskih dejanj, zaradi katerih so moški ljubosumni

Foto: Kate Kozyrka / Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Se vam zdi, da vam partner ne posveča dovolj pozornosti in se raje zabava po svoje? Ali da vas jemlje kot samoumevne? Prebudite v njem malce ljubosumja. Potrebujete le nekaj idej, s katerimi boste vanj vsadili ravno toliko dvoma, da bodo zadeve med vama postale zanimivejše?

Psihologi trdijo, da je pomanjkanje zaupanja vase in v partnerja eden od najpogostejših vzrokov ljubosumja.

Ne glede na to, kako samozavesten je moški, pa bo naslednjih 10 potez ženske  iz njega izvabilo ljubosumno reakcijo.

Poglejmo si jih!

1. Spogledovanje z drugimi moškimi

Igranje z lasmi, zapeljivi nasmehi in šobljenje ustnic so osvajalsko orožje vsake ženske. Spogledovanje je lahko povsem neškodljivo dejanje, a če to počnete pred svojim moškim, lahko upravičeno pričakujete, da bo ljubosumen.

2. Smejanje šalam drugega moškega

Če je nekaj smešnega, se boste smejali in to je povsem običajna reakcija. In čeprav bi bila vaša reakcija povsem enaka, ali bi jo povedala ženska, bo vaš partner ob vašem smehu šali, ki je prišla iz ust drugega moškega prepričan, da ste se smejali le zaradi tega, ker jo je povedal tisti moški.

Če se boš smejala drugemu moškemu, bo postal ljubosumen. Foto: Linas Drulia / Unsplash

3. Oboževanje moških zvezdnikov

S prijateljicami je prijetno razglabljati, kako čudovite mišice imajo slavni nogometaši ali igralci. A vaš partner noče slišati hvalnic o drugih moških, ne glede na to, kaj živijo na drugem koncu sveta.

4. Omenjanje imen moških sodelavcev

Zanima ga, kaj se dogaja v vaši pisarni. Če pa mu boste večkrat omenili, kako zabaven je vaš šef ali novi sodelavec, bo hitro pomislil, da vam je všeč tudi drugače, ne zgolj kot sodelavec. Tudi ve bi postale pozorne, če bi kar naprej omenjal neko Petro iz službe, kajne?

5. Dopisovanje z drugimi moškimi

Pa naj bo s kratkimi sporočili ali prek družabnih omrežij. Ob dejstvu, da jim namenjate čas in besede, se zagotovo ne bo počutil prijetno. Vsakemu normalnemu moškemu z nekaj izkušnjami je jasno, da lahko “texting” hitro postane “sexting” in da nobeno dopisovanje po družbenih omrežjih z drugimi moškimi, z izjemo, če gre za poslovno sodelovanje, ni povsem nedolžno.

6. Imate moškega najboljšega prijatelja

Ne glede na to, da je vajin odnos zgolj in samo platonski, se bo težko sprijaznil z dejstvom, da se večkrat dobita na popoldanski kavici.

7. Omenjanje lepih časov z bivšim

Ne omenjajte bivšega v partnerjevi družbi. Če ga nenehno omenjate, potem se ne čudite, če vas bo partner vprašal, ali bi bile rade ponovno z njim. Tudi vam ne bi bilo všeč, če bi partner pogosto omenjal bivšo Nino. Bodimo odkriti, nihče nima rad bivših.

Ko uživaš brez njega, se počuti nelagodno. Ni mu vseeno. Foto: Jonathan Borba / Unsplash

8. Preživljanje časa brez njega

Odhod na počitnice s prijatelji ali brez partnerja je zanj jasen znak, da ne marate dalj časa preživeti v njegovi družbi.

9. Ko hodite na zabave brez njega

Ne glede na to, ali ste na službeni zabavi s sodelavci ali se zabavate s prijateljicami. Sploh, če bo na družabnih omrežjih opazil kakšno, po njegovem okusu, sporno fotografijo, mu zagotovo ne bo vseeno.

10. Delate dolgo v noč

Nepričakovane nadure do poznih večernih ur so univerzalni sprožilec ljubosumja pri obeh spolih.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
6 vrst ljubezni, ki jih doživimo skozi življenje