fbpx

11 razlogov, zakaj ne najdete prave ljubezni

Foto: Envato

Imate radi – sebe? Se bojite, da vas bi kdo prizadel, če mu odprete svoje srce in dušo? Iščete popolno osebo ali skačete iz razmerja v razmerje? Kako mislite, da boste našli ljubezen? Na takšen način – ne.

Ljudje pogosto pravijo, da boste ljubezen našli takrat, ko je ne pričakujete, ker ko se ne obremenjujete s tem, osvobodite svoj um. S tem prepustite svoje misli, svojo energijo vesolju. Ljubezen bo vedno našla pot.

In nekega dne bo prišla nepričakovano. Vstopila bo v vaše življenje kot svež dih zraka. In ne bo odšla. A najprej morate premagati ovire v sebi!

1. Najdite ljubezen do sebe

Vprašajte se, ste zaljubljeni vase? To je najpomembnejše vprašanje, ki si ga morate zastaviti. Morda niste preživeli dovolj časa sami s seboj. Morda ves čas iščete ljubezen drugje in jo pozabite iskati v sebi. Težko je najti ljubezen, če še nikoli niste našli ljubezni do sebe.

Ne veste, kdo ste, kaj želite in koliko ste vredni, dokler ne pogledat vase, osebe v ogledalu. Ko se imate radi, veste kaj si zaslužite, in se nočete zadovoljiti z manj. Naučite se ljubiti vse dele – sebe, tudi svoje pomanjkljivosti. Dajte si ljubezen, preden jo iščete drugje. Tako boste prejeli samo tisto pravo ljubezen.

2. Ne bojte se ljubezni

Ne morete dobiti tistega, česar se bojite. Mnogi se bojijo tistega, kar si najbolj želijo. Kako lahko potem pritegnete tisto, kar je dobro za vas? Kako lahko sploh dobite tisto, kar je najboljše za vas? Ne morete.

izjočite bolečino in pojdite naprej! Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

Morda ste bili že ranjeni in se bojite biti ranljivi, ker se ne želite ponovno raniti. Morda ne želite tvegati, da bi vse znova izgubili. Ali ste res izgubili vse, ko bi lahko pridobili še veliko več? Izgubili ste tisto, kar ni za vas. Naučiti se morate znebiti strahu. Prava ljubezen ne bo odšla.

3. Nikomur ne dajete priložnosti

Kako boste našli ljubezen, če nikomur ne dajete priložnosti? Ne boste. Morda se bojite, da boste izbrati nekoga, ki ni za vas. Nekoga, ki vas bo ranil. Morate se odreči nadzoru. Ne morete videti prihodnosti. Lahko pa vidite opozorila in ko jih, odidite. Ljudem morate dati priložnost, drugače ne boste vedeli, ali je prava oseba za vas ali ne.

4. Vztrajate v slabem razmerju

Zakaj ste ob tej osebi, če veste, da ona ni prava za vas? Nikogar ne morete spremeniti, da bo takšen kakršnega si želite. Ne bi smeli ljubiti potencialov nekoga. Oseba, s katero ste, vas mora spodbujati, da zrastete.

Nekatere stvari se bodo spremenile, vendar mora biti to naravno. Tam nekje je nekdo, za vas. Ljubezni ne boste našli, če poskušate nekoga prisiliti, da vam jo izkaže. To ni ljubezen. Prava oseba vam bo jo dajala nenehno.

5. Preveč ste osredotočeni na iskanje partnerja

Če ne živite svojega življenja, potem ne delate na tem, da bi osebno zrastli . Ko se vrtite v krogu in iščete nekoga, ki bi vam zapolnil vrzel v vas, ne boste našli ljubezni.

6. Ne postavljate mej

Pomembno je, da drugi osebi sporočite svoje meje in jih uveljavite. Medtem ko je odpuščanje pomembno v vsakem odnosu, bo nekdo, ki vas ima rad, spoštoval vaše meje in jih ne bo prestopil. Ne morete pričakovati, da boste našli ljubezen, če nenehno odpuščate nekomu, ki vas ne spoštuje in ki večkrat prestopi vaše meje.

7. Iščete popolno osebo

Nihče ni popoln. Ne smete pozabiti, da smo vsi samo ljudje. Vaš partner je človek. Ne gradite robota, ki bi ustrezal vsem vašim potrebam. Našli boste nekoga, ki je kot nalašč za vas, vendar ne bo tako popolno bitje. Vsi imamo pomanjkljivosti.

Nihče ni popoln. A morda je ta oseba nepopolno popona zate. foto: Andrea Piacquadio / Pexels

8. Ne odprete svojega srca

Če želite najti ljubezen, morate biti ranljivi. Odprite svoje srce in ranljivost. Da boli, če vas ranijo, ampak če nikoli ne boste več odprli svojega srca drugi osebo, kako naj prava oseba najde pot do vašega srca..

9. Cenite le videz in materialno plat osebe

Ljubezen je neotipljiva. Če ste osredotočeni le na tisto, kar leži na površini, ljubezni ne boste našli. Ali sploh iščete ljubezen, če vas skrbi le finančno stanje osebe? Če ljudi izbirate samo glede na njihov videz in materialno bogastvo, ne ljubite njihove dušo. Ne iščete ljubezni, ker ljubezen vedno živi v duši.

10. Preveč si želite ljubezni

Včasih si ljubezni želite tako močno, da greste v zvezo, samo, da greste, ni vam pomembno, kdo je oseba ob vas. Samo, da je, da niste sami. Tega nikakor ne smete storiti. Ko prehitro skočite v situacije, poskušate zapolniti praznino. To vam nikoli ne bo dalo tistega, kar potrebujete v ljubezni. Postali boste prazni, saj vas takšen odnos ne napolni. Prava ljubezen vam bo pomagala rasti.

11. Bojite se zavrnitve

Pojdite za tem, kar želite. Če vas nekdo zavrne ni prava oseba za vas. Nič ni narobe z vami, niti z njimi. Prava oseba bo prišla ob pravem času, verjemite. Prepustite se in zaupajte v ljubezen.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.