fbpx

Pininfarina Battista: električni superšportnik iz druge dimenzije

Pinnifarina Battista; Foto: automobili-pininfarina.com

Po letih čakanja in draženja so inženirji italijanske Pininfarine le dokončali svoje delo in predstavili električnega superšportnika z imenom Battista. Naredili bodo zgolj 150 primerkov, za vsakega pa bo potrebno odšteti preko 2 milijona evrov.

Pininfarina Battista je prava električna pošast, ko pa govorimo o njeni zmogljivosti, govorimo pravzaprav o presežkih in številkah, ki jih povprečen navdušenec nad avtomobili le stežka dojame. Predstavitveni model je še bolj ekskluziven, poimenovali pa so ga Battista Anniversario in bo narejen v samo 5 primerkih. Posebna izdaja Battiste, ki obenem obeležuje več kot 90 let Pininfarininega oblikovanja avtomobilov, se bo vizualno razlikovala od ʺobičajneʺ Battiste in bila za 10 kilogramov lažja.

Battisto poganjajo štirje elektromotorji, vsak v enem izmed koles. Skupna sistemska moč znaša skoraj 1.900 konjskih moči (1.397 kW) in osupljivih 2.300 Nm navora. Za pospeševanje od 0 do 100 km/h, potrebuje Battista manj kot 2 sekundi, za pospeševanje do 200 km/h manj kot 6 sekund. Kazalec za hitrost bo pokazal 300 km/h, po manj kot 12 sekundah pospeševanja. Najvišja hitrost znaša 350 km/h. Za energijo je zadolžena baterija s kapaciteto 120 kWh, ki ima dovolj energije za 500 ne pretirano dirkaških kilometrov. Pri Pininfarini so mnenja, da bodo večino primerkov prodali na severno ameriškem in evropskem trgu, kar pomeni, da bomo morda katerega izmed njih, uzrli tudi v naši bližini.

Dodatne Informacije

automobili-pininfarina.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!