fbpx

11 razlogov, zakaj vaš partner išče pozornost drugih žensk

Foto: Cottonbro/ Pexels

Ali se vaš partner nenehno spogleduje z ženskami Hitreje začne pogovor z drugo žensko kot z vami? Se vam zdi, da ste zaradi tega vsak dan bolj osamljeni in zaskrbljeni? V prispevku vam razkrivamo 11 razlogov, zakaj vaš partner morda išče žensko pozornost.

Razlogi za takšno vedenje se razlikujejo od situacije do situacije. Lahko nastanejo zaradi preteklosti, različnih frustracij, pogrešanja dotika, naklonjenosti. Osebnost vašega partnerja narekuje, zakaj hrepenijo po ženski pozornosti. Ne glede na razlog je treba najprej razumeti njega, njegovo osebnost, saj le tako lahko skupaj v odnosu najdeta rešitve.

1. Narcis

Narcisi so namreč globoko zagledani vase in vam ne posvečajo dovolj pozornosti. O sebi imajo visoko mnenje, zato povsod iščejo potrditve in ne morejo razumeti, zakaj jih ne vidite, kot posebne. Pozornost iščejo, ker jo preprosto potrebujejo in ne zato, da bi vas naredili ljubosumne ali vas prizadeli. Takšno ravnanje izraža njegovo negotovost in način, kako dojema samega sebe. Ukvarjanje z narcisom, še posebej, če je to vaš partner, je težko, a s pravim pristopom vam bo uspelo. Samo potrpežljivi morate biti in se zavedati, da bo potreben čas, da se spremeni.

2. Playboy

Tip takšnega moškega išče v svojem življenju vznemirjenje in eden od načinov je močno posvečanje ženskam. Zaradi spogledovanja se počutijo bolje, postanejo samozavestni in manj osamljeni. Osvajanje jih predstavlja vznemirjanje, v resnici pa škodijo sebi in odnosu. Morda je prepozno, da bi rešili vaš zakon, a če želite razumeti, zakaj vaš partner to počne, ima to svoje razloge. Ni skrivnost, zakaj plejboji iščejo žensko pozornost.

via GIPHY

3. Zakon je težak

Če je vaš partner nezadovoljen v svojem zakonu in išče žensko pozornost, se želi le izogniti težavam, ki so nastale med vama. Z drugimi besedami, vaš mož morda razmišlja “zunaj okvirjev” svojega zakona in išče zunanjo potrditev za pobeg iz trenutne situacije. Za takšno ravnanje je potreben pogovor tudi s strokovnjaki, ki bodo vaš zakon in partnerja usmerili na pravo pot. Pri zakonskih terapevtih boste odkrili več o svojem partnerju in spoznali, kakšen je vzrok takšne pozornosti in bežanje iz kriznih situacij.

5. Išče vašo pozornost

Od vas ne dobiva več toliko pozornosti, kot običajno. Opazite njegovo neurejenost in osamljenost, počuti se zavrnjenega, zato išče žensko potrditev, da bi se bolje počutil in se znebil občutkov zavrnitve, ki lahko izvirajo tudi iz preteklosti. Vzemite si čas in spet preživite več časa z njim in počnite stvari, ki jih ima rad. Vaš partner tega ne počne, ker vas ne ljubi; le razmerje potrebuje malo pozornosti.

via GIPHY

6. Ni več privlačnosti

Partner vam ne posveča več pozornosti, ne osredotoča se na vas, zato postaja oddaljen in hladen. Če je temu tako, je več možnosti, da bo iskal žensko pozornost, ker do vas ne čuti več privlačnosti. Tako postaja negotov glede razmerja in lastnih občutkov, zato pozornost išče drugje, saj misli, da je drugje boljše. Vendar to ne pomeni, da ste vi vsa njegova težava, žensko pozornost išče, da bi se odvrnil teh občutkov, ki so mu neprijetni za lastno soočenje.

7. Poskuša biti priljubljen

Če poskuša biti priljubljen in pridobiti pozornost ženskega spola, lahko to pomeni, da se želi dokazati in se oddolžiti za zavrnitev, ki jih v odnosu povzroča sam. Želi se počutiti “priljubljen” in pridobiti pozornost žensk v upanju, da se bo sam počutil bolje.

8. Spopada se z negotovostjo

Negotovosti lahko resnično pokvarijo odnos, vendar je to lahko tudi vzrok za različna čustvena stanja. Če mu primanjkuje samozavesti in ima nekaj dvomov vase, lahko to vpliva tako nanj, kot tudi na partnerski odnos. Da bo poskušal zanikati te občutke, se bo obrnil na druge ženske. Zato je pomembno, da partner poišče vzrok negotovosti in v sebi najde “junaka”, ki spremeni njegovo samozavest in s tem dobi nov pogled na življenje. Namreč negotovost, je lahko pravi ubijalec v partnerskem odnosu.

9. Dolgočasje

Zaradi dolgočasja v vajinem odnosu, se je pripravljen spogledovati z drugimi ženskami. Ta mu lahko da novo pozornost, zanimanje in navdušenje, ki ga potrebuje. Ko se zdi, da zakon razpada, običajno eden ali oba partnerja izgubita zanimanje drug za drugega. Vendar, nikoli ni prepozno, da stvari obrnete na bolje, zato le obiščite strokovno pomoč.

10. Želi si občutka ljubljenosti

Morda ste opazili, da vaš partner nikoli ne želi biti sam. Zaradi tega se počuti osamljenega, nepovezanega in prestrašenega. Kot otrok ni bil nikoli ljubljen in ne zna ljubiti tudi drugih. Zato te občutke išče pri drugih ženska, saj si želi zapolniti praznino in se počutiti ljubljenega. Zato je pomembno, da ste vi tisti, ki poskrbite za njegovo dobro počutje, saj boste tako končali njegovo hrepenenje po pozornosti in zaželenosti.

11. Niste mu dovolj

Če se je vaš partner odločil, da mu niste dovolj, bo potrditev iskal pri drugih ženskah. Zase bo želel boljše in bo to iskal, dokler je ne najde. Zato je pomembno, da odkrijeta, želje, hobije in interese, ter poskušata izpolnjevati potrebe tudi drug drugega. Z odnosom, ki ga ima, bo pomirjen in ne bo več čutil potrebe po iskanju druge pozornosti, saj bo spoznal, da ste mu vi dovolj.

via GIPHY

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!