fbpx

14 načinov, kako si lahko vsaj malo izboljšate življenje v samoizolaciji

Če ste v izolaciji, še ne pomeni, da ne morete delati na sebi in izboljšati svojega življenja.

Tudi majhne spremembe v teh časih pomenijo veliko. Z njimi lahko namreč ustvarite nove pozitivne navade in spremenite rutino. Sprostite se, umirite se in preberite, kako jih boste vključili v svoje življenje.

Preuredite prostor

Prestavite stvari. Pobrišite prah. Pospravite nered. Naredite načrt, kako boste preuredili prostor, ko bo virus odšel.

Berite

Se spominjate časov, ko ste dejali, da pa če bi imel čas, bi prebral to in to? Zdaj je priložnost, preberite vse tiste revije, ki ste jih kupili in vas čakajo, zložene na kupu v dnevni sobi. Vse tiste neprebrane knjige na knjižni polici. Raziščite splet in najdite članke in e-knjige s tematikami, ki vas zanimajo.

Berite!
Berite!

Napišite seznam želja

Sestavite seznam reči, ki ste si jih vedno želeli narediti, in krajev, ki ste si jih želeli obiskati; in jih boste, ko bo izolacija mimo. Pišite, brišite, sestavite najboljši seznam, ki ga boste lahko začeli uresničevati, ko bo virus izginil.

Naučite se nekaj novega

Trenutno imate malce več prostega časa kakor po navadi. Se vam zdi, da so dnevi kar naenkrat daljši? Zakaj se ne bi naučili nekaj novega, mogoče igrati na kitaro, risati, igrati tarok, plesati sambo? Raziskujete, zagotovo boste našli nekaj, kar vam bo zapolnilo dneve.

Poslušajte glasbo

Raziskujete, najdite novo zvrst glasbe, morda najdete pesem, ki ste jo slišali pred časom in vam je ostala v mislih. Posnemite si novo glasbo, da jo boste poslušali, ko boste spet odšli v službo. Plešite, zapojte, prepustite se.

Pospravite stvari

Pospravite vsa tista oblačila na dnu omare ali tista, ki jih niste nosili že meseca, če ne leta. Za katera ste že pozabili, da jih sploh imate. Operite jih. Mogoče najdete med njimi katera, ki jih boste še z veseljem nosili ali pa jih pripravite in pozneje podarite.

Pospravite omare z oblačili, morda najdete kavbojke, ki ste jih že dolgo iskali.
Pospravite omare z oblačili, morda najdete kavbojke, ki ste jih že dolgo iskali.

Osredotočite se na svoje telo

Sicer so telovadnice in fitnesi zaprti, ampak to še ne pomeni, da ne morete telovaditi doma. Na YouTubu imate ogromno posnetkov za vadbo. Okrepite si mišice trebuha, rok, zadnjice … ni ovir. Potrebujete le voljo in čas. Lahko pa se, če imate možnost, odpravite na tek ali pa na sprehod v gozd.

Poskrbite za svojo dušo

Ne pozabite nase. Stres in tesnoba naraščata, poskrbite, da si vzamete čas zase. Meditirajte ali pa samo preprosto od časa do časa zaprite oči in globoko vdihnite. Sprostite se. Vse bo v redu. Verjemite v to.

Posvetite se vsakodnevnim ciljem

Postavite si dnevne cilje in se jih držite. Majhni cilji za velike zmage. Ostanite osredotočeni in se jim nikakor ne izogibajte, naj vam bodo v veselje. Morda bo vaš cilj, da poveste nekomu, da ga imate radi, ali da otoka naučite zavezati vezalke? Naj vam privabijo nasmeh.

Uživajte v pripravljanju hrane

Sestavite jedilnik, naj sodelujejo vsi člani družine. Naj bo vaša hrana drugačna kakor je bila, ko ste bili v službi. Eksperimentirajte in uživajte v spoznavanju novih okusov. Postanite kuharski mojster. Opa!

Morda se posladkate z ameriškimi palačinkami. Slastno!
Morda se posladkate z ameriškimi palačinkami. Slastno!

Poglejte si film, risanko

Najdite različna priporočila na spletu. Zdaj je čas, da pogledate film, ki ste si ga že nekaj časa želeli, pa ni bilo časa. Morda pogledate risani film z otroki, neprecenljivo.

Pokličite …

… mamo, očeta, prijatelje, simpatijo.

Vložite čas vase

Zdaj je čas, da se posvetite sebi. Naučite se novih stvari. Izboljšajte svoje znanje, morda tujih jezikov.

Berite novice

Ostanite obveščeni. Berite strokovne članke in spremljajte dejstva.

Ne izgubite se v valu histerije. Boljši ste od tega. Zmorete. Vse bo dobro. Verjemite in upoštevajte vse predpisane omejitve! Ostanite zdravi!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!