16 oglasov, ki so se znašli na napačnem mestu ob napačnem času

Oglasi nas spremljajo na vsakem koraku. Za njimi je cela znanost, ki zajema vse od skrbne izbire besed, vizualizacije, subliminiranja, do umestitve v prostor oz. pozicije v tisku. Ja, pri oglaševanju je redko kaj prepuščeno naključju. A zgodi se tudi najboljšim in oglasi se znajdejo na neprimernih mestih oz. lokacijah. Toda do spoznanja o (ne)posrečenosti izbire pridejo šele potem, ko svoje pristavijo naključja.

Pozicioniranje je tisto, ki dopolnjuje pomen oglaševanja. Oglas namreč umesti v kontekst, da se lahko ciljna skupine z njim poistoveti. A z vseprisotnostjo so oglasi izpostavljeni nevarnostim, saj je borba za oglasni prostor mesarsko klanje. Zato oglaševalci iščejo vedno nova ”ozemlja”, kjer bi lahko nagovarjali ljudi. Včasih je kombinacija posrečena, včasih se jim to maščuje, čeprav ne nujno po lastni krivdi. Naključij se pač pa ne da predvideti. Poglejte si nekaj takih oglasov, ki so bili na napačnem mestu ob napačnem času.

PREBERITE ŠE: Kolumbijske kolesarke v kolesarskih dresih z napako

Ja, brez dvoma je poštenost mnogih oglasov vprašljiva, toda to, da vas bodo slednji pošteno nasmejali, o tem pa ni niti sence dvoma.

Dodatne Informacije

Povzeto in prirejeno po:
diply.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
V Dubaju odprt najvišji vrtiljak na svetu, kjer ste kar 140 metrov od tal!