20 znakov, ki očitno kažejo, da je med vama več kot le prijateljstvo

Zadnjič posodobljeno: :

Pogosto ljubezen stoji pred nami, pa tega ne opazimo. Razkrivamo 20 drobnih znakov, ki dokazujejo, da si mu nekaj več kot zgolj prijateljica ...

Njemu se seveda zdi najpomembnejše, da se drugim zdi »kul« in da ne kaže svojih čustev do tebe, toda njegova nezavedna potreba po tem, da ti namenja svojo pozornost in da te varuje, pove več kot tisoč besed.

1. Veliko te sprašuje

Očitno ga zanimaš in želi vajin pogovor podaljšati, kolikor le lahko. Toda zapomni si, da vsako vprašanje ni znak, da si mu všeč – nekatera vprašanja so praktična ali pa vljudnostne fraze, kot je »Od kod prihajaš?«.

2. Nagiba se k tebi

Ko mu nekaj govoriš, se nagne k tebi, čeprav te prav dobro sliši. Tako lahko preprosto ugotoviš, koliko truda vlaga v vajin pogovor.

Poskuša te poljubiti.
Poskuša te poljubiti.

3. Pristopi do tebe (in ne ti do njega)

Če v klubu pride do tebe, si mu všeč – ali pa mu je všeč tvoja prijateljica. A to je lahko ločiti: če se do tebe ne vede povsem naravno, potem si ti tista srečnica!

4. Ko je v tvoji bližini, se vede drugače

Fantje se različno odzivajo na stres, a navadno se vedejo malo drugače kot po navadi – nekateri več govorijo, drugi utihnejo, tretji poskušajo biti »kul«. Če vidiš, da se vede »čudno« ali da nekaj ni podobno njemu, je možno, da si mu všeč, vendar ne ve, kako bi ti to pokazal.

5. Povsem te ignorira

Razlaga takšnega vedenja je zelo tvegana. Morda te ignorira, ker mu niti približno nisi všeč, toda nekateri fantje se do dekleta, ki mu je všeč, vedejo, kot da ga sploh ne zanimaš: mogoče te ignorira, ko sta v družbi z več ljudmi, ko pa sta sama, nenadoma »spregovori«.

6. S telesom se obrača k tebi

Hoče te bolje videti. Če ti ne želi pokazati, da si mu všeč, ga bo ta gesta razkrinkala.

S telesom se obrača k tebi.
S telesom se obrača k tebi.

7. Prinese ti pijačo

V nekaterih kulturnih okoljih je to, da moški ženski prinese pijačo, skoraj obvezno, toda če vztraja, da ti bo prinesel nekaj za popiti, je bodisi džentelmen, kakršnega le redko srečamo, ali pa si mu všeč. Opazuj, ali se enako vede do vseh ali le do tebe, in takoj ti bo jasno.

8. Sprašuje te za telefonsko

Očitno si mu všeč. Razen če te za nekaj potrebuje … da se na primer prek tebe poveže z nekom drugim, ki mu je všeč. Ampak njegovega namena ni težko razbrati.

9. Dodal te je na FB

Preprosto – fantje ne pošiljajo prošenj za prijateljstvo dekletom, ki niso njihove prijateljice, sorodnice ali nekdo, ki jim ni všeč. Očitnejši znak je, če na primer všečka tvojo sliko.

10. Poskušal te je poljubiti

Pojasnilo ni potrebno. Razen če je bil tako opit, da so ga noge komaj držale.

11. Ne gleda te v oči

Dobro ve, kje imaš oči, ampak če ne more odtrgati pogleda od tvojih prsi, ne pomisli takoj, da bi mu najraje primazala klofuto. Če te vso premeri, ne potrebuješ dodatnih znakov, ki ti bodo povedali, da si mu všeč.

12. Vpraša te, ali imaš fanta

To vprašanje fant le redko zastavi kar tako. Če te to neposredno vpraša, ocenjuje, kakšne možnosti ima pri tebi.

13. Smehlja se ti

Fantje se pogosto in radi smejijo. Če se ti smeji, to ne pomeni nujno, da si mu všeč, si pa pritegnila njegovo pozornost.

14. Strinja se s tabo

Če se strinja s tabo, se ali na smrt dolgočasi ali nima svojega mnenja – ali pa si mu preprosto všeč.

15. Jezen je, če …

se pogovarjaš z drugimi fanti ali se smejiš njihovim šalam. Na obrazu se mu vidi, da je malce ljubosumen: morda malce zavzdihne ali pa se malce namršči. To je zanesljiv znak, da si mu všeč.

16. Zapomni si tvoje ime

Bodimo odkriti: če ima težave spomniti se tvoje ime od takrat, ko sta se prvič srečala, nanj nisi naredila vtisa. Če si mu všeč, se je namreč zagotovo potrudil zapomniti si tvoje ime.

17. Nate želi narediti vtis

Če se baha s svojo službo, spretnostmi, denarjem, športnimi dosežki, oblačili, statusom … želi očitno nate narediti vtis. Če to počne diskretno in vljudno, ga je morda vredno obdržati. Če pa je pri tem glasen, nesramen in obenem niti malo zabaven, potem razmisli, ali želiš zares postati ena izmed njegovih trofej, ki jo bo sčasoma nadomestil z »novim« modelom.

18. Spominja se podrobnosti

Če sta se srečala enkrat ali le nekajkrat, pa si je zapomnil neko podrobnost iz vajinega takratnega pogovora, to ni brez pomena. Če si mu všeč, pozorneje posluša, kaj mu govoriš, saj želi iz tvojih besed morda razbrati kakšen globlji pomen.

19. Dotika se te

Poskuša se te dotakniti, tudi če ni nujno. Nekaj želi poudariti, pa se pri tem dotakne tvoje roke, ali pa poskuša s tvojega obraza odmakniti pramen las, se te ponesreči dotakne s kolenom … Vse to so tisti »drobni znaki« …

20. Najočitnejše: pove ti, da si mu všeč

Če ti reče, da si mu všeč, najverjetneje govori resnico. Vprašanje je le, ali želi s teboj preživeti le eno vročo noč ali pa te dojema kot dekle, s katerim želi imeti resno razmerje. In prav to je najpomembnejše, kar moraš ugotoviti.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Eksperiment: Vsak dan v času zaprtja sva imela spolne odnose