Ford GT Heritage Edition: za ljubitelje značke z modrim ovalom in motošporta

021 GT Heritage Edition Ford
Zadnjič posodobljeno: :

Leto 1966 je bilo za Ford in njegov program motošporta zgodovinsko leto. Po grenkih, a koristnih izkušnjah pridobljenih na neuspelih dirkah v letih 1964 in 1965, je Shelbyjeva ekipa pripravila slavni model Ford GT40. Avtomobil, ki je kmalu prevzel primat na vzdržljivostnimi tekmami na evropskih tleh.

Ford GT40 je dobil zgodovinsko (in tudi sporno) zmago nad Ferrarijem v 24 urah Le Mansa, hkrati pa je nekaj mesecev pred tem že osvojil tudi 12-urno dirko Sebringa. A vse se je začelo na tekmi za 24ur Daytona leta 1966, kjer je Ford dosegel prvo 24-urno zmago v vzdržljivosti z legendarnim Kenom Milesom. Tisti, ki ste si ogledali filma Ford vs. Ferrari ali Le Mans ’66, ste s to zgodbo dobro seznanjeni.

Legenda ob bodoči legendi - Ford GT
Legenda ob bodoči legendi – Ford GT

V poklon tem zmagam ”modi oval” že leta, oziroma vsake toliko, zbirateljem in ljubiteljem prinaša posebno izvedbo Forda GT Heritage Edition in tako je tudi tokrat. Tokrat gre poklon legendarnemu Ken Miles, ki ga lahko razberemo iz določenih detailov grafilk takrat zmagovalnega dirkalnika.

Jasno je, da gre za ljubezen na prvi pogled! Ford GT
Jasno je, da gre za ljubezen na prvi pogled! Ford GT

Poleg očitnega zgodovinskega pogleda na zmagovalni Milesov dirkalnik – najnovejša Heritage Edition vsebuje več dodatkov iz karbonskih vlaken. Posebna pa so tudi iz enega kosa kovanih kompletov 20-palčnih aluminijastih platišč Heritage Gold, ki v paru z rdečimi lakiranimi Brembo monoblokirnimi zavornimi čeljusti delujejo izjemno seksi. V notranjosti je več detajlov iz alkantare, tako na sedežih, kot na armaturni plošči.

Istočasno z GT Heritage Edition – Ford predstavlja popolnoma nov grafični paket – Studio Collection – za Ford GT z možnostjo posebnih barvnih kombiancij. Kombinacije novih barv lahko vidite na koncu zgornje galerije in bodo na voljo v izjemno omejeni količini, saj lahhko samo 40 Fordovih GT-jev lahko dobi paket paketov “Studio Collection” za modelna leta 2021 in 2022. Ford ni razkril, koliko bo na voljo modela 2021 GT Heritage Edition, vse kar vemo je, da se bodo dobave za modelno leto 2021 začele v začetku leta. Proizvodnjo Ford GT pa bodo zaključili leta 2022.

Galerija slik: Ford GT Heritage Edition

Dodatne Informacije

Več informacij:
ford.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Novi BMW M4 Competition Convertible M xDrive: eden izmed najboljših kabrioletov