fbpx

#243 – CITY MAGAZINE

Oktober je zagotovo najboljši mesec jeseni. No, vsaj zame. Razigrane barve in »tolažilna hrana«, ki zamenja lahke poletne obroke, sta le dva izmed razlogov, zakaj je oktober tako čudovit.

Tukaj je seveda še menjava skoraj celotne garderobe, kjer zdaj prevladujejo mehki puloverji, ki so nekje zadaj v omari – ali pa v kakšni škatli – čakali na svojih pet minut slave. Ulice mesta se spremenijo v šumeče avenije jesenskega bluesa, diši po pečenem kostanju, Facebook že ve, kdaj se bodo v prestolnici prižgale božične lučke, jaz pa niti tega še ne vem, ali se bom sploh našemila za noč čarovnic. Vse to je oktober, nekakšno pričakovanje. Morda je ta ljubezen oz. vzhičenje le v mojem DNK-ju (rojena sem namreč na prehodu poletja v jesen) in v oktobru ni ničesar prav posebnega. Morda.

Da pa bo tudi vaš oktober poseben, smo pripravili novo številko vašega najljubšega brezplačnika, kjer boste našli veliko zanimivih idej za preživljanje te jeseni. Na Ljubljanskem gradu so za vas pripravili odlične dogodke (tudi za noč čarovnic, buahahaha) in izjemno fotografsko razstavo v sodelovanju z National Geographicom. Ne pozabite, da je oktober tudi mesec Ljubljanskega tedna mode, ki bo letos potekal od 21. do 25. oktobra na novi idlični lokaciji, in sicer v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Da pa ne boste pozabili na sebe in zdravo življenje, smo pripravili tudi izbor malih tehnoloških pripomočkov, ki bodo naredili veliko razliko!

Še več odličnih vsebin vas čaka v nadaljevanju in seveda na citymagazine.si, kjer za vas dnevno pripravljamo urbane novosti.

Lucija Marko,
urednica

Instagram: lucymarko
E: lucija.marko@citymagazine.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.