fbpx

3+ aplikacije, s katerimi moderno in odbito opremite stanovanje

3 aplikacije, s katerimi moderno in odbito opremite stanovanje

Če sovražite opremljanje stanovanja, lahko to nalogo prepustite komu drugemu – mobilnim aplikacijam, ki vam bodo inovativno (in brez stroškov) pokazale, kako moderno in odbito opremiti stanovanje, o katerem sanjate že večnost. Zdi se nemogoče, a v tehnološkem svetu nič ni nedosegljivo.

Nekateri ljudje se preprosto odpravijo v trgovino s pohištvom, izberejo različne elemente, ki so na prvi pogled videti popolnoma neusklajeno, a v resnici odlično delujejo v prostoru. Če ne sodite med takšne posameznike, a nimate bajne vsote denarja, da bi si privoščili notranjega oblikovalca, potem ni nesmisleno, da izkoristite vse, kar vam ponuja tehnologija 21. stoletja in si naložite aplikacije, s katerimi lahko moderno in odbito opremite stanovanje. Ja, tudi to je mogoče (zahvalite se tehnologiji)!

Preden se lotite opremljanja, vam predlagamo, da dobro razmislite o svojem okusu in svoji starosti – dom je vselej prostor, kamor se vsak dan vračate, je vaše zatočišče in oaza miru, zato je pomembno, da je prijazen vaši duši.

3+ aplikacije, s katerimi moderno in odbito opremite stanovanje:

1. Roomstyler 3D Room Planner

Roomstyler 3D Room Planner
Roomstyler 3D Room Planner

Ko opremljate stanovanje, je pomemben prav vsak evro – gotovo ga boste prihranili z aplikacijo Roomstyler, ki izriše 3D-model vašega stanovanja in ga opremi s pohištvenimi kosi iz njihovega kataloga. Glavna naloga aplikacije je, da vam pomaga najti odgovor, kako razporediti elemente, da bo vaše stanovanje moderno in odbito. Če si s pomočjo tovrstne skice lahko predstavljate, katere elemente v prostoru potrebujete in kako jih boste razporedili, je potem ta spletna stran zadetek v tarčo.

Fotografirajte prostor, ročno izmerite velikost vsakega prostora (tudi vrata, okna in druge “nepravilnosti”) in se igrajte v programu, ki vam ponuja različne kose, barve, modele, velikosti pohištva in dodatkov. Povsem mogoče je, da potem v fizični trgovini ne boste našli takšnega pohištva ali dodatkov, a vam lahko ta aplikacija vsaj služi kot pomoč pri razmišljanju o tem, kakšen si želite, da je vaš dom.

2. Modsy

Modsy
Modsy

Projekt lahko začnete tudi na spletni strani Modsy, ki deluje podobno kot zgoraj omenjena stran – razlika med njima je v tem, da ta stran za urejanje doma ponuja preprostejši pregled na prostorom – renderira 3D-različico sobe, ki jo lahko vidite iz različnih kotov in si tako veliko bolje predstavljajte, kako dejansko je videti prostor.

Spletna stran sodeluje tudi z različnimi svetovno znanimi proizvajalci pohištva, zato boste lahko izbirali dejanske elemente, ki bi jih imeli v svojem stanovanju in jih lahko tudi kupite. Ponuja tudi veliko več možnosti, in sicer lahko vanjo natančno vnesete podatke o vaši prenovi in boste dobili natančne odgovore glede vaših ciljev. Fotografirajte prostor, vnesite ga v sistem in se igrajte s programom.

3. IKEA Place

Ikea Place
Ikea Place

Aplikacije, ki vključujejo navidezno resničnost, so postale izjemno priljubljenje, potem ko sta operacijski sistema Google in Apple postala privžena AR-resničnosti. In to je izkoristilo tudi švedsko podjetje, ki je naredilo aplikacijo IKEA Place, s pomočjo katere elemente (pohištvo in dodatke) premikate po vašem stanovanju.
Če vam je všeč kakšen pohištveni kos iz njihovega kataloga, ga s pomočjo navidezne resničnosti “vstavite” v svoj prostor in ocenite, ali vaša ideja deluje.

Vsaka aplikacija ima svoje prednosti in slabosti, zato je povsem verjetno, da se boste na začetku soočali z nekaterimi nevšečnostmi, posebej če nimate občutka za oblikovanje.

  • Modsy naj bi veljala za najpreprostejšo aplikacijo za uporabo, zato je priporočljiva za tiste, ki nimate najboljšega občutka za prostor in oblikovanje.
  • Roomstyler je za tiste, ki poznate oblikovalske zakone in si lahko s pomočjo tlorisa predstavljate, kako bodo delovale stvari v vašem domu.
  • IKEA Place je popolna aplikacija za tiste, ki se spoznate na navidezno resničnost, imate veliko časa za brskanje po njihovem katalogu in dober telefon.
Uživate v urejanju doma?
Uživate v urejanju doma?

Druge aplikacije (strani), ki so vam v pomoč:

1. Pinterest: Če niste tehnološki tip, lahko ideje za opremljanje doma najdete tudi na spletni strani Pinterest. Navdih, ki ga boste tam našli, je neprecenljiv.
NALOŽI APLIKACIJO: Android, iOS

2. Artfully Walls: Aplikacija se bo odlično odrezala pri iskanju idej, kako okrasiti svoj dom, preden po stenah naredite milijon lukenj.
NALOŽI APLIKACIJOiOS

3. Color Capture: Če ne veste, v katero barvo bi obarvali svoj dom, je kot naročena aplikacija Color Capture – ta vam pove, katere barvne sheme so najboljše za vaš dom.
NALOŽI APLIKACIJO: Android, iOS

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!