3+ aplikacije, s katerimi moderno in odbito opremite stanovanje

3 aplikacije, s katerimi moderno in odbito opremite stanovanje

Če sovražite opremljanje stanovanja, lahko to nalogo prepustite komu drugemu – mobilnim aplikacijam, ki vam bodo inovativno (in brez stroškov) pokazale, kako moderno in odbito opremiti stanovanje, o katerem sanjate že večnost. Zdi se nemogoče, a v tehnološkem svetu nič ni nedosegljivo.

Nekateri ljudje se preprosto odpravijo v trgovino s pohištvom, izberejo različne elemente, ki so na prvi pogled videti popolnoma neusklajeno, a v resnici odlično delujejo v prostoru. Če ne sodite med takšne posameznike, a nimate bajne vsote denarja, da bi si privoščili notranjega oblikovalca, potem ni nesmisleno, da izkoristite vse, kar vam ponuja tehnologija 21. stoletja in si naložite aplikacije, s katerimi lahko moderno in odbito opremite stanovanje. Ja, tudi to je mogoče (zahvalite se tehnologiji)!

Preden se lotite opremljanja, vam predlagamo, da dobro razmislite o svojem okusu in svoji starosti – dom je vselej prostor, kamor se vsak dan vračate, je vaše zatočišče in oaza miru, zato je pomembno, da je prijazen vaši duši.

3+ aplikacije, s katerimi moderno in odbito opremite stanovanje:

1. Roomstyler 3D Room Planner

Roomstyler 3D Room Planner
Roomstyler 3D Room Planner

Ko opremljate stanovanje, je pomemben prav vsak evro – gotovo ga boste prihranili z aplikacijo Roomstyler, ki izriše 3D-model vašega stanovanja in ga opremi s pohištvenimi kosi iz njihovega kataloga. Glavna naloga aplikacije je, da vam pomaga najti odgovor, kako razporediti elemente, da bo vaše stanovanje moderno in odbito. Če si s pomočjo tovrstne skice lahko predstavljate, katere elemente v prostoru potrebujete in kako jih boste razporedili, je potem ta spletna stran zadetek v tarčo.

Fotografirajte prostor, ročno izmerite velikost vsakega prostora (tudi vrata, okna in druge “nepravilnosti”) in se igrajte v programu, ki vam ponuja različne kose, barve, modele, velikosti pohištva in dodatkov. Povsem mogoče je, da potem v fizični trgovini ne boste našli takšnega pohištva ali dodatkov, a vam lahko ta aplikacija vsaj služi kot pomoč pri razmišljanju o tem, kakšen si želite, da je vaš dom.

2. Modsy

Modsy
Modsy

Projekt lahko začnete tudi na spletni strani Modsy, ki deluje podobno kot zgoraj omenjena stran – razlika med njima je v tem, da ta stran za urejanje doma ponuja preprostejši pregled na prostorom – renderira 3D-različico sobe, ki jo lahko vidite iz različnih kotov in si tako veliko bolje predstavljajte, kako dejansko je videti prostor.

Spletna stran sodeluje tudi z različnimi svetovno znanimi proizvajalci pohištva, zato boste lahko izbirali dejanske elemente, ki bi jih imeli v svojem stanovanju in jih lahko tudi kupite. Ponuja tudi veliko več možnosti, in sicer lahko vanjo natančno vnesete podatke o vaši prenovi in boste dobili natančne odgovore glede vaših ciljev. Fotografirajte prostor, vnesite ga v sistem in se igrajte s programom.

3. IKEA Place

Ikea Place
Ikea Place

Aplikacije, ki vključujejo navidezno resničnost, so postale izjemno priljubljenje, potem ko sta operacijski sistema Google in Apple postala privžena AR-resničnosti. In to je izkoristilo tudi švedsko podjetje, ki je naredilo aplikacijo IKEA Place, s pomočjo katere elemente (pohištvo in dodatke) premikate po vašem stanovanju.
Če vam je všeč kakšen pohištveni kos iz njihovega kataloga, ga s pomočjo navidezne resničnosti “vstavite” v svoj prostor in ocenite, ali vaša ideja deluje.

Vsaka aplikacija ima svoje prednosti in slabosti, zato je povsem verjetno, da se boste na začetku soočali z nekaterimi nevšečnostmi, posebej če nimate občutka za oblikovanje.

  • Modsy naj bi veljala za najpreprostejšo aplikacijo za uporabo, zato je priporočljiva za tiste, ki nimate najboljšega občutka za prostor in oblikovanje.
  • Roomstyler je za tiste, ki poznate oblikovalske zakone in si lahko s pomočjo tlorisa predstavljate, kako bodo delovale stvari v vašem domu.
  • IKEA Place je popolna aplikacija za tiste, ki se spoznate na navidezno resničnost, imate veliko časa za brskanje po njihovem katalogu in dober telefon.
Uživate v urejanju doma?
Uživate v urejanju doma?

Druge aplikacije (strani), ki so vam v pomoč:

1. Pinterest: Če niste tehnološki tip, lahko ideje za opremljanje doma najdete tudi na spletni strani Pinterest. Navdih, ki ga boste tam našli, je neprecenljiv.
NALOŽI APLIKACIJO: Android, iOS

2. Artfully Walls: Aplikacija se bo odlično odrezala pri iskanju idej, kako okrasiti svoj dom, preden po stenah naredite milijon lukenj.
NALOŽI APLIKACIJOiOS

3. Color Capture: Če ne veste, v katero barvo bi obarvali svoj dom, je kot naročena aplikacija Color Capture – ta vam pove, katere barvne sheme so najboljše za vaš dom.
NALOŽI APLIKACIJO: Android, iOS

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Apple je izbral najboljše aplikacije leta 2020