fbpx

7 najbolj izobraženih hollywoodskih igralcev

5+ najbolj izobraženih hollywoodskih igralcev

Preden so zaigrali znanstvenike in doktorje na malih ali velikih zaslonih, so nekateri hollywoodski zvezdniki tudi v zasebnem življenju dosegli precej zanimive nazive. To so zgodbe 7 najbolj izobraženih hollywoodskih zvezdnikov!

Anonimni ljudje, ki opravljajo dela izven medijskega sveta, si nemalokrat predstavljajo, da je življenje zvezdnikov pravljično – služijo milijone in so oboževani –, a redko kdo se vpraša, koliko žrtvovanja, odpovedovanja in solz je vključenih v procesu grajenja kariere (tako kot pri vsakem poklicu na tem svetu).
Ni kar vsaka hollywoodska zvezda zapustila vsega za seboj in se s srcem, polnim ambicij, odpravila v mesto angelov. Preden so si zaslužili stati na rdeči preprogi, so vztrajali in dokončali šole ter prejeli izjemno zanimive nazive. Kdo je v šolskih klopeh najbolj garal?

7 najbolj izobraženih hollywoodskih zvezdnikov:

Bradley Cooper

Bradley Cooper (film Kuhar na robu)
Bradley Cooper (film Kuhar na robu)

Četudi se v filmu Prekrokana noč zdi, da je Cooper zguba, je v resničnem življenju izobražen človek, ki ima diplomo iz angleščine z Univerze Georgetown. Kot otrok je želel postati vojak ali nindža, a je pozneje pokazal zanimanje za igralstvo. Potem ko je diplomiral, se je preselil v New York, kjer je leta 2000 magistriral iz igre na Univerzi Pace Po zaključenem študiju je začel igrati manjše vloge v serijah, leta 2005 je zaslovel v filmu Lovci na družice. Ta vloga mu je odprla vrata v Hollywood, kjer je kmalu začel dobivati večje vloge, nagrade, med drugim pa tudi naziv najbolje plačanega igralca tri leta zapored.

Mayim Bialik

Mayim Bialik (serija Veliki pokovci)
Mayim Bialik (serija Veliki pokovci)

Kdor je gledal priljubljeno serijo Veliki pokovci, ve, da je Mayim zaslovelay likom nevrobiologinje Amy, Sheldonove punce, kasneje žene. A večina ljudi ne ve, da je Mayim tudi zares nevroznanstvenica z doktoratom, ki je s svojo igralsko kariero začela še preden je zaključila s študijem (prvič je zaigrala v filmu Pumpkinhead). Leta 1993 se je odpravila na študij (sprejeta je bila na Yale in Harvard) in si prislužila doktorat iz nevroznanosti in diplomo iz hebrejščine.

Rowan Atkinson

Rowan Atkinson (film Johnny English)
Rowan Atkinson (film Johnny English)

Atkinson je popolno nasprotje Mr. Beana, saj je inteligenten in načitan človek z magisterijem iz elektrotehnike. Rowan je že med študijem nastopal v skečih, ki so ga nato pripeljali do slovitih serijskih (kasneje tudi filmskih) vlog, v katerih je igral in jih tudi sam pisal.

Meryl Streep

Meryl Streep (film Železna lady)
Meryl Streep (film Železna lady)

Ljubitelji filmov bodo potrdili, da je Streepova  najuspešnejša igralka vseh časov, ki pa je tudi najbolj izobražena. Preden si je prislužila vse njene oskarje in nominacije za zlate kipce, je Meryl zbirala diplome –  leta 1971 je namreč diplomirala na kolidžu Vassar, nato pa se je vpisala tudi na Yale in si prislužila magisterij iz igre. Njena igra je bila cenjena že od samega začetka. Eden od profesorjev na Vassarju je nekoč dejal: “Menim, da Meryl nihče ni zares naučil igrati. Naučila se je sama.” Prejela je več kot 30 globusov in je bila več kot 20-krat nominirana za akademske nagrade. Njene igralske sposobnosti dokazujejo, da je najbolj vsestranska igralka našega časa.

Lupita Nyong’o

Lupita Nyong’o (film Mi)
Lupita Nyong’o (film Mi)

Lupita Nyong’o je prejela diplomo iz filma in afriških študij na kolidžu Hampshire leta 2007. Že v času študija je opravljala delo asistentke v produkciji in je bila statistka v večih filmih. Njena diplomska naloga z naslovom “Moji geni” je bila prikazana na Afriškem filmskem festivalu v New Yorku. Šolanje je nadaljevala na Univerzi Yale in leta 2012 magistrirala iz dramskih umetnosti. Četudi je njena življenjska zgodba zapletena, je uspela postati igralka – vsi se je spomnimo iz filma 12 let suženj (za stransko vlogo je prejela oskarja), lansko leto smo jo lahko videli tudi v Črnem panterju.

James Franco

James Franco (film Memoria)
James Franco (film Memoria)

Franco se je prvotno vpisal na kalifornijsko univerzo leta 1999, a je študij opustil, da bi se osredotočil na igralstvo. Svojo odločitev je obžaloval, zato se je leta 2006 ponovno vpisal na študij, ki je bil trd oreh – ker je bil veliko odsoten, je prosil sošolce, da mu snemajo predavanja, ki jih je v prostem času poslušal. V dveh letih je uspel prejeti diplomo iz angleščine (za diplomsko nalogo je napisal roman). Kasneje se je preselil v New York, kjer je magistriral iz angleščine – v tem času je na Univerzi New York študiral tudi film, na kolidžu Brooklyn pisanje fikcije in na kolidžu Warren Wilson poezijo.

Sigourney Weaver

Sigourney Weaver (film Dave)
Sigourney Weaver (film Dave)

Igralka je diplomirala na Univerzi Stanford leta 1971 (diploma iz literature). V tem času je spoznala, da jo veseli igralstvo, zato se je kasneje vpisala na program igre na Univerzi Yale, kjer je magistrala in spoznala igralsko kolegico Meryl Streep. Zaslovela je v filmu Osmi potnik in v svoji karieri prejela številne nagrade.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!