fbpx

Segway Ninebot KickScooter T60: pametni električni skiro, ki ga lahko vodi umetna inteligenca

Električnih skirojev je na voljo že toliko, da se je vedno težje odločiti, katerega bi si izbrali. V kolikor iščete najpametnejšega, je Segway Ninebot KickScooter T60 zagotovo v najožjem izboru.

Električne skiroje in podobne pogruntavščine srečujemo vedno pogosteje, središča večjih prestolnic pa so z njimi že skoraj da preplavljene. A med vsemi temi, bo Segway Ninebot KickScooter T60 zagotovo opozoril nase. Za razliko od ostalih se lahko vozi kar sam in se tako samodejno odpelje do najbližje polnilne postaje. Ko na njem ni uporabnika, lahko KickScooter naokoli potuje s pomočjo umetne inteligence, ki ga upravlja preko tehnologije v oblaku.

Segway Ninebot KickScooter T60
Segway Ninebot KickScooter T60

S pomočjo ultrasoničnih senzorjev in kamer zazna ovire na poti in se jim po potrebi izogne. Umetna inteligenca sega celo tako daleč, da bo skiro sposoben počakati na zeleno luč in tako varno prečkati cestišče. Skuter bo mogoče upravljati tudi na daljavo iz oddaljenega kontrolnega centra.

Dizajn pametnega skiroja je preprost, njegova oblika pa je vitka, da se lahko zapelje v ožje prostore nagnetenih mestnih središč. Skiro bo na voljo za okoli 1.300 evrov, kaj več o njem pa bo znanega po prvih testiranjih na javnih površinah, ki se bodo pričela že prihodnji mesec.

Segway Ninebot KickScooter T60
Segway Ninebot KickScooter T60

Dodatne Informacije

Več informacij:
segway.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.