fbpx

Segway GT serija cestnih električnih skirojev je grozljivo hitra in izjemno nelegalna

Segway GT

Foto: segway

Cestni električni skiroji so del urbanih središč in krepko švigajo po kolesarskih stezah in drugod. Segway pa tokrat predstavlja enega najhitrejših na svetu, ki kakopak na evropskih tleh ne bo legalen.

Segway predstavlja SuperScooter GT, ki zmore 70 km/h v izvedbi GT2. Osnovni model GT1 uporablja motor zadnjega pesta z močjo 14000 vatov, kar omogoča največjo hitrost 60 km/h in ga poganja 1kWh baterija, nameščena pod krovom podvozja. Domet je naveden pri 70 kilometrih, a bo kakopak odvisen, od temperamenta voznika. Oba modela skuterjev GT uporabljata letalski aluminijast okvir, vzmetenje s 15 stopnjami nastavitve in hidravlične kolutne zavore spredaj in zadaj, kar vsekakor označuje modele, ki so namenjeni avanturističnim tipom in ne vsakodnevnih običajnim uporabnikom. GT2 uporablja 15000-vatna pesto motorja in 1,5 kWh baterijo, skupaj z dinamičnim sistemom za nadzor moči in prej omenjeno večjo zmogljivostjo. Tudi za zagotavljanje varnosti.

Sam skuter ni lahek saj tehta okoli 50 kg. Od 0 do 70 KM/h pa bo model GT2 pospešil v prej kot 4 sekundah! Cena pa bo na severno ameriškem trgu okoli 2.500 dolarjev.

Glede na zakonodajne omejitve, ga ni moč pričakovati na evopskih tleh. Je pa vsekakor zanimivo, kaj vse zmorejo tovrstna prevozna sredstva.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!