fbpx

3 glavne napake, zaradi katerih nimamo ravnega trebuščka

3 glavne napake, zaradi katerih nimamo ravnega trbuščka

Čemu pri vadbi posvečate največj pozornosti? Skoraj prepričani smo, da ste se osredotočili na trebušček in področje okoli njega. A če se maščoba tam ne želi in ne želi topiti, so morda za to krive te 3 glavne napake, zaradi katerih naš trebušček nikakor noče biti raven.

Trebuh je eno tistih področij, kjer se maščoba hitro nalaga in področje, kjer to najtežje odpravimo. Lahko se celo zgodi, da kljub pogosti vadbi tega področja preprosto ne moremo spraviti v obliko, ki si jo želimo. Kaj delamo narobe?

Najprej se je treba zavedati, da je topljenje maščob okoli trebuha odvisno od večih dejavnikov: hitrost presnove, naša starost, vrsta vadbe in hrana ter pijača, ki jo redno uživamo. Tudi, če se v dieti znebimo ogljikovih hidratov in sladkarij, to še ne pomeni, da se bomo lahko popolnoma znebili trebuha. Da bi ta bil raven, moramo najprej zaužiti dovolj tekočine, jesti zdravo in raznovrstno, izvajati pravilno vadbo in se odpovedati alkoholu ter gaziranim pijačam. Najpomembneje pa je, da se zavedamo, da je to daljši proces. Rezultati ne bodo tukaj čez noč, ampak bo treba kar nekaj časa in truda, da bodo ti lahko dolgoročni in zadovoljivi.

3 glavne napake, ki jih delamo pri pridobivanju ravnega trebuščka:

1. Delamo le trebušnjake.

Ena večjih napak je, da delamo le trebušnjake in vaje, ki so namenjene izključno temu delu telesa. Raven trebuh bomo dosegli le s kombinacijo različnih vaj, da pa bo ta res oblikovan, pa je najprej treba stopiti maščobe, trebušnjaki pa tega ne bodo naredili. Začnimo s kardio vabo in z vajami z utežmi, nato pa pride na vrsto oblikovanje.

Delamo le trebušnjake.
Delamo le trebušnjake.

2. Jemo vse, kar je “zdravo.”

Pri hrani je pomembno, da povečamo vnos beljakovin, svežega sezonskega sadja in se izogibamo konzervirani hrani, tudi če ima oznako “zdravo”. Zaželeno je, da jemo kuhano hrano, saj ta načeloma ne napihuje in da se izogibamo pijači, ki vsebuje konzervanse. Poskusimo s sveže stisnjenimi sokovi, vodo ali hranljivimi čaji.

Predvsem se izogibajte alkoholu.
Predvsem se izogibajte alkoholu.

3. Ignoriramo stres in situacije, ki se nam dogajajo.

Čeprav je vsak organizem drugačen in nihče na stvari ne reagira enako, situacije, ki se dogajajo na delovnem mestu ali v družini, vpivajo na problematične dele telesa, med katere trebuh prav gotovo spada. Zato ne bodite presenečeni, če bo med stresnim obdobjem topljenje maščob in oblikovanje trebuha stagniralo.

Ne ignorirajte stresa!
Ne ignorirajte stresa!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!