fbpx

3 rituali za srečo: naredite jih, ko se zbudite in sreča vas bo spremljala ves dan

Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

Po jutru se dan pozna. Začnite ga umirjeno, meditativno. Vsak dan vsaj za nekaj trenutkov sprostite um in se okopajte v božanskosti. Ti trenutki so edini resnični trenutki. So edini, ko lahko rečete, da ste res živeli; vsi drugi trenutki bodo pozabljeni.

Jutro je eden najpomembnejših delov dneva, od energije jutra je odvisno, kako bo potekal preostanek dneva. Vaš način in čas vstajanja naj bosta v skladu s potrebami vašega telesa in duha.

Če vam je udobno vstati ob 5-6 zjutraj, potem vstanite. Če pa ne, potem se sploh ne obremenjujte s tem. Poslušajte svoje telo, ono ve bolje kot katerakoli knjiga.

Dan se ne začne zjutraj, ampak od trenutka, ko zaspite. In zaspati je treba v umirjenem in sproščenem stanju, saj bo vaše stanje z vami vso noč.

Znani pisatelj knjig o mistiki in samorazvoju Osho svetuje 3 jutranje korake, da boste imeli srečo čez ves dan.

Poglejmo si jih.

1. korak

Zjutraj, ko se zbudite, ne odprite takoj oči. Um ponavadi takoj odpre oči, a s tem zamudite veliko priložnost. Ko se prvič zbudite, je vsa vaša življenjska energija v gibanju, kot ugotavlja Osho. In če so vaše oči zaprte, potem lahko pogledate globoko vase, ker ste še sveži, polni energije in imate bister um. To vam bo v veliko pomoč pri razvoju notranje občutljivosti in zavedanja notranjega stanja. Svojo prebujajočo se energijo opazujte z zaprtimi očmi.

Sreča je stanje duše. Foto: Nina Uhlíková / Unsplash

2. korak

Z zaprtimi očmi se raztegujte kot mačka, tri minute. Ne odpirajte oči in ne glejte na zunanjost telesa. Poglejte telo od znotraj. Raztegnite se, premikajte se, pustite energiji telesa teči in jo občutite. To vam bo prineslo prijeten občutek, ki vas bo spremljal ves dan. Če so vam ti občutki všeč, se lahko raztegujete še naslednjih 5 minut. Glavno je, da ste zelo previdni pri svojih občutkih, da naredite vse počasi in brez naglice.

3. korak

Nato se dve ali tri minute na glas smejte. Z zaprtimi očmi ne odpirajte oči. Z zaprtimi očmi se smejte na ves glas. Če to storite, boste videli, da se bo vaše razpoloženje čez tri ali štiri dni spremenilo, želeli se boste smejati in uživati. Ne bojte se, kaj bodo drugi rekli ali mislili, saj jih s to tehniko lahko le spodbudite k smehu, kar je blagodejno. S smehom boste dan začeli pozitivno.

Po Oshojevem mnenju raste le oseba, ki ima smisel za humor, ki se lahko smeji z vsem srcem. Življenje takšne osebe se bo kljub vsem zunanjim okoliščinam spremenilo v srečno.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!