Naučite se, majhnih skrivnosti, ki imajo velik učinek na hrano in okus. Triki kuharskih mojstrov, ki vas bodo navdušili.
Ne glede na to, ali ste v začetnik ali izkušen kuharski mojster, obstajajo triki kuharskih mojstrov, ki jih poznajo le pravi chefi.
Ugotovili so, kako s pravilno uporabo začimb obogatiti okus vsake jedi.
Številni zavržete stebla dišavnic, saj se običajno uporabljajo le listi, ampak tudi z njimi lahko popestrite okus jedi.
Najpogostejše napake pa se zgodijo pri soljenju hrane, mnogi ne vedo, da se bo okus jedi izboljšal tudi z dodatkom limoninega soka ali kisa.
Uporabni triki kuharskih mojstrov
1. Ne zavrzite rastlinskih stebel
Kuharski mojstri stebla zelišč, kot sta peteršilj ali koper, uporabijo na več načinov. Eden od izmed njih je, da jih dodajo enolončnicam in juham, ki jih počasi dušijo, da je jed še bolj okusna. Ali pa iz njih pripravijo aromatično olje ali kis ali pa jih zmešajo in dodajo maslu.
2. Jedem dodajo malo limoninega soka ali kisa
Vsako jed zaključijo “z malo kislosti”. Ta je prav tako pomembno kot sol – a se nanjo pogosto pozablja. Poskusite uporabiti limonin sok, limetin sok ali celo malo kisa kot zadnji korak za izboljšanje testenin, enolončnic, ocvrtega krompirčka ali mesa in rib na žaru.
3. Pogosto solite
Namesto da jed solite na začetku in na koncu kuhanja, je bolje, da jo malo dodajate med celotno toplotno obdelavo. Priporočajo tudi soljenje z višine, da se začimbe enakomerno porazdelijo.