fbpx

4 obvezni koraki pri negi kože, ki bi jih morala upoštevati oba spola

Čeprav smo med odraščanjem poslušali fraze, da so ženske z Venere, moški z Marsa, ter da so razlike med spoloma nepremostljive, to niti ni nujno. Nasprotno. V 21. stoletju smo se končno začeli pogovarjati o stereotipih, ki so že izrabljen koncept. Tudi, ko govorimo o lepotni industriji. Z drugimi besedami – vse pogosteje najdemo kozmetične izdelke za moške, kar dokazuje, da za svojo kožo ne bi smele skrbeti le dame. V čem se razlikuje nega ženskega in moškega obraza in katere obvezne korake pri negi kože bi morala upoštevati oba spola, najdete v članku.

Največja kozmetična podjetja na svetu pozorno poslušajo, kateri lepotni trendi so aktualni in svoje rezultate testnih raziskav aplicirajo na dejanske proizvode. In to je pripeljalo do porasta uniseks znamk.

Številni moderni moški priznavajo, da želijo imeti lepo kožo in se ne bojijo krem. Včasih to pomeni, da si sposodijo kakšen izdelek od svoje drage, včasih pa se pač angažirajo in raziščejo najboljše opcije, ki so primerne potrebam njihove kože.

Če ste v tem procesu lepotičenja še novi in niste prepričani, kaj bi morali početi s svojo kožo, si pozorno preberite, kateri so 4 obvezni koraki pri negi kože, ki bi jih morala upoštevati oba spola.Če se vam bodo zdeli nasveti koristni, jih prenesite naprej.

Številni moderni moški priznavajo, da želijo imeti lepo kožo.
Številni moderni moški priznavajo, da želijo imeti lepo kožo.

PODOBNOSTI:

ČISTILCI

Prvi in najpomembnejši korak, s katerim naj bi dosegli lepo kožo obraza, je čiščenje z nežnim in učinkovitim čistilcem. Pomembno naj bi bilo, da izberete izdelek, ki je ustrezen vašemu tipu kože (mastna, suha, normalna, mešana). Pri tem vam lahko v bolje založenih drogerijah svetujejo tudi zaposleni.

Ustrezno naj bi bilo, da izdelek uporabljate dvakrat na dan – zjutraj in zvečer. V jutranjem času naj bi čistilec odstranil odmrlo kožo, zvečer pa umazanijo in ličila.

Čiščenje obraza s čistilcem je univerzalen postopek, ki bi ga morali upoštevati tudi najbolj lene osebe. Zavedajte se, da se vse začne s čisto kožo na obrazu.

PILING

Osebe, ki imajo težave z nepravilnostmi na koži obraza, ki je suha, groba in brez življenja, naj bi uporabljale piling. Njegova funkcija je, da vzpostavi naraven pH kože – to naj bi dosegel tako tako, da odstrani odmrle celice, zaščiti kožo pred bakterijami in jo osveži.

Pomembno naj bi bilo, da zelo dobro očistite svojo kožo, ker naj bi le na tak način omogočili, da vsi ostali proizvodi, ki jih uporabljate v dnevni negi, učinkoviteje delujejo.

Zavedajte se, da se vse začne s čisto kožo na obrazu.
Zavedajte se, da se vse začne s čisto kožo na obrazu.

SERUM

Moškim se bo morda zdelo, da je serum zanje že korak predaleč, a njegove uporabe ne boste obžalovali.

Serum naj bi pomagal pri glajenju gub, in sicer tako da pomaga kremi, ki jo sicer uporabljate, prodreti globlje v kožo. Na kožo naj bi ga nanesli tik pred nanosom kreme. Kombinacija obojega pa naj bi zagotavilo najboljše rezultate.

Primeren naj bi bil za vse tipe kože, zato boste morali najti tistega, ki vam tudi ustreza.

VLAŽILNA KREMA

Ljudje se verjetno ne zavedamo dovolj dobro, zakaj je pomembno vlaženje kože. Premalo navlažena koža naj bi bila dovzetna za vnetja in nadležne mozolje, zato naj bi bilo pomembno, da jo vlažite, ne glede na to, kakšen tip kože imate. Skladno s tem boste izbrali kremo, ki je najustreznejša.

Priporočljivo naj bi bilo, da nanesete manjšo količino kreme na vrat in tako preverite, ali vam ustreza. Ne bi smela zapirati por, izzvati alergijskih reakcij ali spodbujati nastanek mozoljev.

Zakaj je pomembno vlaženje kože?
Zakaj je pomembno vlaženje kože?

RAZLIKE:

Zgoraj navedeni koraki naj bi veljali za zlato pravilo nege ženske in moške kože. Dame, ki zelo skrbijo za svojo kožo, bodo posegle po proizvodih, ki jih moški morda niti ne potrebujejo.

V ženski kozmetični torbici boste tako lahko našli tudi posebno kremo za področje okoli oči, tonik, hranljiv proizvod na bazi olj ali kremo z zaščitnim faktorjem. Redkokateri moški bo uporabljal te izdelke, četudi ima rad svojo kožo in zanjo skrbi.

Ženske bodo uporabljale dodatne izdelke, ki jih moški ne potrebujejo, a jih lahko uporabljajo.
Ženske bodo uporabljale dodatne izdelke, ki jih moški ne potrebujejo, a jih lahko uporabljajo.

Na koncu zgodbe o negi kože je vsekakor dobro reči, da nobeno pravilo ni sveto. Tako moški kot ženske morajo najti proizvode, ki ustrezajo njihovi koži. In vsak bo dodal ali izločil kakšen proizvod in korak iz svoje rutine. S tem nič ni narobe, saj je pomembno le, da skrbite za svojo kožo na takšen ali drugačen način. Ta vam bo v starosti hvaležna in lahko si boste rekli BRAVO!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!