fbpx

5 najbolj nenavadnih in norih hotelskih namestitev v Evropi

Foto: Unsplash/Patrick Robert Doyle

Morda nenavadni hoteli niso razlog, da boste začeli brskati za letalsko vozovnico, ali pač?! Ponujamo vam nekaj najbolj nenavadnih namestitev na evropskih tleh. Nekatere so brez dvoma vredne obiska.

Hotel Katajanokka, Helsinki

Hotel Katajanokka se nahaja v zgodovinski stavbi iz 1837, ki je nekoč služila kot zapor, novi lastniki pa so jo spremenili v sodoben in edinstveno opremljen hotel. Sobe so rekonstruirane kar iz originalnih zaporniških celic z edinstveno in funkcionalno zasnovo, ki ponuja vso udobje in ugodnosti. V kleti nekdanjega okrajnega zapora deluje restavracija, ki nudi finsko-skandinavsko lokalno in organsko hrano.

 

Hotel Ještěd, Ješted

Hotel Ještěd, ki se ponaša z edinstveno arhitekturno zasnovo in konceptom, je zgrajen na nadmorski višini 1012m. Nahaja se na vrhu gore Ješted in je dostopen le z žičnico. Njegov arhitekt Karel Hubáček je obliko hotela zasnoval tako, da spominja na velik oddajniški stolp, v katerem so hotelske sobe in restavracija, vse pa ponujajo dih jemajoče razglede na pokrajino.

 

STF Jumbo Stay, Stockholm

Hostel ponuja prenočitev v pravem, prizemljenem, jumbo jetu Boeing 747. Nahaja se tik ob Stockholmskem letališču Arlanda in nudi brezplačen prevoz do letališča. Prenočite lahko v običajnih kabinah ali pilotski kabini, ob jutrih pa vas razvajajo z okusnim zajtrkom. Gostje imajo dostop do skupnega balkona, ki se nahaja na krilu letala.

 

Nhow, Berlin

Edini glasbeni hotel v Berlinu, ki vključuje studie in snemalno kabino. Preko sobne strežbe pa lahko naročite celo kitaro ali klaviature. nhow vam omogoča, da doživite glasbo, umetnost in modo tako skozi notranje oblikovanje kot ponudbo. Prvi glasbeni hotel v Evropi se nahaja neposredno na bregovih reke Spree, v berlinskem okrožju Friedrichshain-Kreuzberg, in nosi značilen videz zvezdniškega oblikovalca Karima Rashida.

 

Kakslauttanen Arctic Resort, Laponska

Kakslauttanen Arctic Resort je dom svetovno znane vasi iglujev iz stekla. Približno 250 kilometrov severno od arktičnega kroga lahko med poležavanjem v postelji občudujete polarni severni sij. Ta edinstvena namestitev je obdana z neokrnjeno naravo, svojim gostom pa nudi tudi največjo finsko savno na svetu. V termalno zaščitenih steklenih iglujih so umeščeni spalni prostori z luksuzno posteljo in kopalnico, nekateri se lahko pohvalijo tudi z zasebno savno.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!