fbpx

5 najboljših aplikacij za meditacijo in krepitev pozornosti

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Živimo v kaotičnem svetu, prepletenem s slabimi novicami, zasebnimi interesi in mačehovskim odnosom do narave. Prav zato je mojstrovina, v tem svetu najti košček miru, na katerem lahko jadramo skozi viharje, ki nam jih prinese dan. Predstavljamo vam pet čudovitih aplikacij, s pomočjo katerih boste morda le našli notranji mir, ki vam bo pomagal opraviti z ovirami in izzivi.

Calm


Fleksibilen program, ki ne ponuja le vodenih meditacij temveč tudi umirjene zvoke, spalne zgodbe in motivacijske besede znanih obrazov. Zaradi širokega nabora programov prav vsak najde tistega, ki mu je pisan na kožo. Aplikacija uporabnike želi naučiti orodij, s katerimi lahko le ti ostanejo osredotočeni in prisotni skozi življenjske izzive. Programi so v večji meri plačljivi, če pa vam je Calm všeč, lahko preizkusite v poskusnem prvem tednu.

Buddhify


Dokaj ugodna meditativna aplikacija ponuja vrsto meditativnih praks, njena posebnost pa so meditacije, osredotočene na posamezna mentalna stanja. Teh je na voljo nekaj sto, tako vsak najde meditacijo, primerno za njegovo trenutno psihično stanje. Aplikacija vam omogoča, da že v nekaj minutah poskrbite za svoje mentalno zdravje, bodisi med službenim odmorom ali sprehodom. Je enostavna za uporabo, meditacije pa trajajo od 4 do 30 minut. Tudi za Buddhify je potrebna naročnina.

Insight Timer


Ena redkih brezplačnih meditativnih aplikacij, ki pa ob doplačilu ponuja dodatne programe. Brez plačila je na voljo kar 45 tisoč meditacij, med katerimi lahko z iskalnikom poiščete tisto, ki vam je pisana na kožo. Izbirate lahko med stresom, spanjem, samozavestjo in podobnimi parametri, določite pa lahko tudi želen čas trajanja, vse do pet minut pa do slabe ure. Izberete lahko tudi teme, na katere se želite osredotočiti, recimo družina ali razmerja.

Meditation & Sleep Headspace


Po mnenju New York Timesa ena najbolj priljubljenih meditativnih aplikacij, saj ponuja meditacije za vse nivoje znanja. Priljubljena je tako med začetniki, ki se šele bolje spoznavajo z meditativnimi praksami, kot tudi poznavalci le teh. V sklopu aplikacije so na voljo metode dihanja, spalne meditacije in prakse za umiritev, zaslon pa vas v času uporabe aplikacije ne nadleguje z neprijetno živo svetlobo. Meditation & Sleep Headspace nudi letno in mesečno naročnino.

Healthy Minds Program


Prosto dostopna aplikacija sodi med bolj priljubljene, pa ne le zaradi odsotnosti plačila, temveč tudi dobro strukturiranih programov. Prav zato je kot nalašč za vse, ki želijo odkriti, če je meditacija zanje sploh primerna. Aplikacija se osredotoča na štiri temeljne točke, prisotnost, povezavo, namen in razumevanje. Je uporabniku prijazna ob tem pa omogoča, da skupaj z programi rastete in se razvijate tudi sami. Svoj napredek lahko spremljate, izbirate učitelje in čas trajanja.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!