fbpx

5 najpogostejših razlogov, zakaj moški lažejo

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Ste naveličani, da vam partner iz dneva v dan laže? Pravi, da dela pozno v noč, v resnici pa se je ustavil v gostilni na pivu. Vedno laže o majhnih stvareh, zaradi česar se resno sprašujete, ali laže glede vsega. Vas ima sploh rad?

Razlogov za takšno vedenje je veliko in kar je najhuje, večina žensk počne enako. Zato do njih ne smete biti prestrogi, vsaj dokler ne ugotovite pravih razlogov za takšno vedenje.

Za začetek ugotovite, katere laži moški najpogosteje govorijo, da bi jih bolje razumeli in poskušali ustvariti bolj iskren odnos ter boljšo komunikacijo v odnosu.

1. Moški lažejo, da bi se izognili nepotrebni “drami”

Se je že kdaj zgodilo, da ste se prenagljeno odzvali, ko vam je iskreno povedal, kaj želi in pričakuje od vas in vajine zveze? Bi bilo lažje, če bi nekatere stvari preprosto zamolčal? Moški za mir v hiši marsikdaj nekaj stvari zadržijo zase.

Če je dovolj sposoben povedati očitno laž, da vas ne bi prizadel, pa tudi da bi si olajšal življenje, zakaj bi vam sploh želel povedati resnico? Enako velja za ženske. Oba se želita izogniti težavam in si stvari poenostaviti.

2. Moški lažejo, da ne bi bili ujeti

Nihče si ne želi, da bi ga zalotili pri stvareh, ki jih ne bi smeli početi. Še enkrat to velja tako za moške kot za ženske. Vendar imajo moški moč kriviti žensko za svoje napake in trenutke šibkosti. Uporabil bo vse možne izgovore, ki mu bodo padli na pamet, da bi se izvlekel, njegov glavni izgovor pa bo, da ni hotel prizadeti vaših občutkov.

Zamolči vam popivanje s prijatelji. Foto: Kats Weil / Unsplash

Vseeno je bistvo, da je lagal, ker ni hotel izzvati vaše jeze, potem ko ste ga ujeli pri laži. Če ga ujamete, da dela nekaj, česar ne bi smel početi, vedite, da niti pomislil ni, ali bi vas prizadel ali ne. Lagal je, ker je želel rešiti svojo kožo in se izogniti prepiru z vami. Tu ni veliko filozofije in za takšno vedenje ni opravičila.

3. Moški lažejo, da bi se rešili obveznosti

Našel bo našteto izgovorov, da se reši vsakdanjih gospodinjskih opravil in obveznosti. Če ga prosite, naj se oglasi v trgovini, ko bo končal, ne bodite presenečeni, če bo moral nenadoma ostati dlje v službi. Ali pa morda pozabil opraviti svoj del gospodinjskih opravil, ker že ve, da boste to opravili namesto njega. Zakaj bi odvažal smeti ali plačeval komunalo, če pa ve, da boste na koncu to vseeno vi naredili?

Moškim ni všeč, ko če jih silite v stvari, ki jih nočejo. Bolj, ko ga boste pritiskali, več izgovorov bo našel. Najboljši način je, da naredite seznam obveznosti in odgovornosti ter mu, ko je dobro razpoložen in sproščen, predstavite njegov del opravil.

4. Moški lažejo, na podlagi negativnih izkušenj iz preteklosti

Moški, ki so imeli negativne izkušnje z bivšimi partnerkami, pogosto lažejo svojim sedanjim, da bi se izognili težavam. Na primer, če mu je bivša zamerila pogosta druženja s prijatelji, vam bo pripravljeni lagati glede tega.

Je negotov. Foto: Drew Hay / Unsplash

Če vam pove, da ostane dlje v službi, obstaja velika verjetnost, da nekje s prijatelji gleda tekmo. V tem primeru ne govori resnice, ker mu je težave povzročal vaša prehodnica in ne želi iti skozi isto stvar z vami.

5. Moški lažejo, ker so negotovi

Včasih moški lažejo, ker ne vedo, kako bi se obnašali, če bi poznali pravo situacijo. Na vas želi narediti vtis, zato molči o stvareh, ki mu ne koristijo. Negotov moški bo lagal o svoji starosti ali službi. Na družbenih omrežjih bo pogosto objavil sliko, na kateri je vsaj deset let mlajši, verjetno iz časa, ko njegovi lasje še niso bili sivi in ​​je bil za deset kilogramov lažji.

Normalno je, da je nekdo negotov, a laganje o osebnih stvareh ni najboljši način za doseganje kakovostnega in stabilnega odnosa. Človek, ki laže o majhnih stvareh, bo zagotovo lagal o večjih in pomembnejših stvareh.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!