fbpx

5 odličnih knjig, ki so kot naročene za jesenske večere

Poletje ima za prebiranje knjig plažo, jesen pa udobno domače zavetje. In teh 5 knjig je kot naročenih za prebiranje prav ob večerih, ko se poletje že počasi preveša v jesen.

Pred vami je seznam knjig, ki so posebej namenjeni branju v času, ko se poletje počasi preveša v jesen.

Ostanki dneva (The Remains of the Day)

Kazuo Ishiguro

Za ta roman je Ishiguro prejel nagrado booker. Gre pa za nesentimentalno pripoved o obžalovanju. Prinaša širino dojemanja zgodovinskih in političnih okoliščin skozi notranja doživljanja sveta in družbe. K branju nas sprva pritegne zgodba o sodelovanju lorda Darlingtona z nacisti in zgodba o potencialni ljubezni med butlerjem Stevensom in gospodinjo, gdč. Kenton, a se zgodbi se med seboj kar ne skleneta …

Ostanki dneva (The Remains of the Day)

Po knjigi je posnet tudi odličen film.

Slepi morilec (The Blind Assassin)

Margaret Atwood

Če v knjigi iščete več zgodb, ki so med seboj kompleksno prepletene, je roman Slepi morilec kot naročen vas. Uvodoma nas avtorica vpelje v smrt Laure Chase, o kateri prvoosebno zgodbo tke njena sestra Iris. Zgodba se nato nadaljuje z izmišljeno pripovedjo o dveh ljubim­cih. V tretjem delu pa se izpostavi, da je izmišljena zgodba očitno resnična.

Slepi morilec (The Blind Assassin)

Staggerwing

Alice Kaltman

Ljubitelji humorja boste navdušeni nad knjigo Staggerwing, v kateri avtorica Kaltman pametno izpostavi pravi humor. Iskrene in globoke zgodbe so zanimivo branje za jesenske dni. A bodite pozorni: knjigo boste prebrali zelo hitro, želeli pa si boste nadaljevanje.

Staggerwing

In potem ni bilo nikogar več (And Then There Were None)

Agatha Christie

In potem ni bilo nikogar več je roman, ki sodi med najuspešnejše kriminalke vseh časov. Sicer temačna in misteriozna zgodba, a ravno pravšnja za jesenske dni, še posebej, če vam diši klasična zgodba o skupini ljudi, ki so obtičali v otoškem dvorcu in umirajo na izviren način.

In potem ni bilo nikogar več (And Then There Were None)

Tudi roman Agathe Christie ima svojo filmsko različico.

Wow, No Thank You

Samantha Irby

Potrebujete malce smeha? Knjiga je polna hudomušnih esejev iz resničnega življenja štiridesetletnice. Včasih se je lahko takoj po službi preoblekla, se naličila in odšla na zabavo. Zdaj pa v in na sebi raje išče pomanjkljivosti.

Wow, No Thank You

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!