fbpx

Jazz Cerkno 2020: s preverjenim naborom novega jazza in drznih novih muzik

Container Doxa (Foto: Nina Pernat)

Festival Jazz Cerkno 2020 bo potekal med 17. in 19. septembrom na parkirišču pri Stari ETI, in sicer v skladu s strogimi zdravstvenimi ukrepi Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
parkirišče pri Stari ETI, Cerkno
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
od 21,00 €

Program 25. izdaje festivala Jazz Cerkno v številu nastopajočih zasedb in njihovi kakovosti v ničemer ne odstopa od prejšnjih let … Slišali boste lahko deset mednarodnih in slovenskih zasedb, od tega bo vseh šest mednarodnih zasedb v Cerknem odigralo svoj premierni koncert v Sloveniji! Kot je že navada v Cerknem, bo na sporedu moderni jazz in druge inventivne glasbe, ki jazz soočajo z drugimi žanri, od avantgardne klasike prek ameriškega folka in bluesa do elektronike in nojza. Poleg glavnega programa so organizatorji pripravili še bogat spremljevalni program, ki bo vključeval fotografsko razstavo, dodatne koncerte, delavnice in okroglo mizo.

Ker letos festival obhaja 25 let delovanja, se spodobi, da se začne v velikem slogu. Za to bosta poskrbela Big Band RTV Slovenija in Kristijan Krajnčan oziroma DrummingCellist, kot je naslov Krajnčanovemu projektu. V nadaljevanju prvega festivalskega dne boste lahko slišali tudi premierni slovenski nastop slovensko-italijanskega Ombak Tria, premierno pa se bo na festivalu predstavil še en mednarodni trio – Mopcut, ki združuje glasbenike iz ZDA, Avstrije in Francije.

Sobotni dan je že tradicionalno najbolj vsebinsko bogat, saj se bo zvrstila kopica dogodkov iz spremljevalnega programa. Koncertov v Glasbeni šoli letos ne bo, nastop zasedbe Tobija Hudnik Equilibrium as Insta_bility v okviru programa Mladi raziskovalci III. bo predvajan prek festivalskih kanalov na YouTubu in Facebooku.  Pred hotelom Cerkno bo v soboto potekala okrogla miza oziroma podmizje Nove Muske pod naslovom Živa muzika med korono. V baru Gabrijel pa bo med festivalom in vse do 31. decembra na ogled razstava Nade Žgank, dolgoletne uradne fotografinje festivala, ki bo predstavila izbor fotografij iz preteklih izdaj festivala. Spored spremljevalnih dogodkov bo zaokrožil Dario Cortese s svojo tradicionalno delavnico Divja hrana v času Jazza.

Na sobotni večer pa sledi finale letošnje obletniške izdaje festivala. Začelo se bo s predvajanjem videa slovenske zasedbe Container Doxa, ki jazz povezuje z elektroniko, improvizacijo in vizualno umetnostjo. V nadajevanju se bo premierno v Sloveniji predstavil avstrijsko-ameriški duo Ingrid Schmoliner / Hamid Drake, ki mu bo sledil koncert mednarodne zasedbe Koma Saxo 4. Za veliki zaključek bo z udarno mešanico starega in novega jazza, afriških godb in improvizacije poskrbel domači septet Oholo!, v katerem igrajo nekateri najvidnejši protagonisti slovenske jazz in impro scene.

V Hotelu Cerkno so za obiskovalce pripravili nadvse ugodne Jazz pakete, vstopnice pa so že naprodaj. Organizatorji dodatno opozarjajo, da je število vstopnic zelo omejeno in da bo na prizorišču veljal sedežni red.

Dodatne Informacije

jazzcerkno.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!