fbpx

Jazz Club Ljubljanski grad: Big Band – Bend It!

Pomlad 2018. Obala. Dekleta, glasbenice po duši in profilu, so prišle na idejo o big bandu. Fantje, domačini iz Marezig, so jim priskočili na pomoč s prostorom za vaje, prvimi notami in izkušnjami. Umetniško vodenje novonastalega big banda je prevzel mednarodno priznani saksofonist Lovro Ravbar in skupina »banditk in banditov« tako skupaj ustvarja dobrega pol leta.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Skalna dvorana, Ljubljanski grad
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
7,00 €

Orkester je – takrat še brez imena – debitiral z nastopom na festivalu big bandov MareziJazz julija letos. Publiko so navdušili s svojo energičnostjo in opaznim uživanjem v (skupnem) muziciranju. Glasbenice in glasbeniki se žanrsko ne omejujejo, izvajajo različne skladbe od preverjenih swing klasik prek popa/rocka vse do avtorskih skladb (ki so za zdaj predvsem dirigentovo delo). Bend-it tako upogiba meje glasbenih zvrsti in potuje v smeri iskanja prepoznavnega, povsem (samo)svojega zvoka. Orkester je enkraten tudi po tem, da je starostni razpon glasbenikov in glasbenic od 15 do 47 let.

Dodatne Informacije

Več informacij:
ljubljanskigrad.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!