fbpx

Jazz festival Ljubljana 2019: jubilejna 60. izdaja festivala

Jazz festival Ljubljana 2019 praznuje visok jubilej! Že 60. izdaja festivala bo stičišče veličastne preteklosti in svetle prihodnosti. Organizatorji želijo graditi na temeljih te dolge tradicije in bogate preteklosti s predstavitvijo trenutnega stanja tako na globalni kot slovenski glasbeni sceni.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Cankarjev dom, Klub Gromka, Križanke
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
posamezne vstopnice: od 9,00 €; festivalska vstopnica: 90,00 €

Kaj lahko pričukujemo na Jazz festival Ljubljana 2019? Letos se v družbi 14 izjemnih sestavov v Ljubljano vrača John Zorn s projektom Bagatelles maraton, v znamenje festivalovega jubileja pa bo občinstvo obdaril z brezplačnim, ekskluzivnim recitalom – The Hermetic Organ. Ob tej priložnosti bo francoski igralec in režiser Mathieu Amalric predstavil svoja filma John Zorn 2010–2019.


Letošnji festival znova odraža ne samo lastno estetiko, temveč tudi trenutno slovensko sceno. Še zlasti pomemben del programa sestavljajo slovenski glasbeniki različnih generacij, z različnimi slogi in pristopi. Ker so prispevali k rasti in razvoju te skupnosti, so poleg uveljavljenih glasbenikov vključili obilico mladih umetnikov. Verjamejo, da bodo kmalu postali del ne samo slovenske, temveč tudi širše glasbene skupnosti. Letos bo nastopilo rekordno število slovenskih glasbenikov, ki bodo predstavljali svoje nove bende in nove skladbe.

Festival se bo sklenil z zasedbo Snarky Puppy in predkoncertom slovenskega sestava Ecliptic v Križankah, drugem domu Jazz festivala Ljubljana.


Celoten program 60. Jazz festivala Ljubljana najdete tukaj.

Dodatne Informacije

Več informacij:
ljubljanajazz.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.