fbpx

5 pravil, kako brez težav vztrajati pri hujšanju

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Zaradi vpliva tehnologije in družbenih medijev živimo v družbi, kjer je vse usmerjeno v takojšnje zadovoljstvo. Pri izgubi teže je to lahko problematično, ker morate biti potrpežljivi, da dosežete trajno in zdravo izgubo teže. Predstavljamo vam 5 načinov, s pomočjo katerih boste postali bolj potrpežljivi in vztrajni pri hujšanju in oblikovanju svoje postave.

1. Zastavite si realne cilje

Najboljši način vztrajnosti je, da si postavite realne cilje. To pomeni, da upoštevate dejavnike, kot so vaši geni, življenjski slog, urnik, kaj vam je všeč in kaj ni. Z določitvijo dosegljivih ciljev, se boste lažje dosegli uspeh pri hujšanju in dolgoročnehe ohranjali težo.

2. Osredotočite se na sebe

Socialni mediji nas zasipajo s preobrazbami, samoportreti v telovadnici in modeli fitnesa, zaradi česar je težko primerjati naš trenutni napredek z drugimi, ki so morda nekoliko bolj napredni pri svoji preobrazbi. Včasih to lahko deluje kot motivator, ki vas potisne k boljšemu, drugič pa je to lahko demotivator, zaradi česar ste nestrpni. Pomembno je vedeti, da nihče ne bo izgubil teže na enak način, saj imamo različna telesa in genetiko.

Foto: Envato

3. Izobražujte se o rezultatih nestrpnosti

Ljudje si želijo hitrih rezultatov in pogosto ne vedo, kaj to dejansko zahteva od njih. Nestrpnost lahko pogosto privede do motenj prehranjevanja, pretirane vadbe in prehranskih dodatkov, ki lahko škodujejo vašemu zdravju in denarnici. Pomembno je, da se poučite o posledicah, ki jih prinašajo hitre rešitve in premislite ali se to res splača.

4. Uživajte na potovanju

Pomembno je, da se osredotočite na uživanje v procesu hujšanja in se zavedate, da se vaše življenje še vedno dogaja, medtem ko lovite svoje cilje. V tem času ne smete trpeti, saj boste sicer vse delali z muko, s tem pa posledično prehitro odnehali. Zavedajte se, da je ta proces dolg in morate le vztrajati. Pomembni so dnevi, ko se trudite, čeprav vam ni najbolj do tega. Vzemite si čas in delajte na svoji notranji preobrazbi enako kot na svoji zunanji preobrazbi. Mogoče vam bo na začetku lažje, če boste na tej poti skupaj s prijateljem/ico, ki se bosta med sabo podpirala in motivirala, ko bo težko in se veselila, ko bo lepo.

5. Spremenite svojo miselnost

Ko začnete svojo pot do zastavljenih ciljev, morate najprej spremeniti svojo miselnost. Prepričajte se, da verjamete vase in pozitivno govorite o sebi in svoji poti. Če boste nenehno mislili kako niste nič vredni in vas bo nenehno nekaj motilo, to ni ljubezen. Skratka, bodite potrpežljivi in prijazni sdo sebe, rezultati pa bodo sledili.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!