fbpx

5 Seconds of Summer: avstralci prihajajo v Ljubljano

6. maj 2022, Arena Stožice

Charm Music & Live Nation na veliko zadovoljstvo vseh oboževalcev avstralske skupine 5 Seconds of Summer (5SOS) vabita na koncert v ljubljansko dvorano Stožice v petek, 6. maja 2022, ko se bo skupina prvič ustavila pri nas, v sklopu svetovne koncertne turneje Take My Hand World Tour.

Svetovna turneja

Velika svetovna turneja slovite avstralske skupine 5 Seconds Of Summer (5SOS) se je končno začela! 3. in 4. aprila je power pop in rock skupina, ki jo poznamo tudi pod kratico 5SOS navdušila polne avditorije na Irskem, v Dublinu in Belfastu, nato v Veliki Britaniji, nadalje pa se bo podala na ostale evropske odre na Nizozemskem, v Nemčiji, v Belgiji, na Poljskem, Češkem, Madžarskem, Avstriji in bo s svojim nepozabnim koncertnim spektaklom prišla tudi prvič v svojem obstoju v Slovenijo, v Areno Stožice v petek. 6. maja 2022!

Nadalje bodo po zaključenem evropskem delu turneje obiskali še mesta v ZDA, Mehiki, Kanadi in v Avstraliji. Njeni oboževalci so, kot lahko vidimo na socialnih omrežjih, skrajno navdušeni in evrofični s samim showom, kot tudi izborom pesmi, ki jih skupina izvaja v živo, od njihovih zgodnjih uspešnic do novih, in zato lahko na njihovih koncertih v živo slišite tako pop rock, pop, power pop, kot tudi pop punk, rock in new wave pesmi. Vsekakor gre za koncertni spektakel, ki ga ne gre zamuditi!

Kdo so 5SOS

Skupina 5SOS je nastala leta 2011, ko so Luke Hemmings, Michael Clifford in Calum Hood, ki so vsi hodili na isto srednjo šolo, posneli prve cover pesmi za Youtube. Trio je takrat k sodelovanju povabil še bobnarja Ashtona Irwina in skupina je postala popolna. Po skromnih začetkih pa so jih kmalu opazile velike glasbene založbe. Tako so v dobrih 10 letih prehodili dolgo in razburkano pot od debitantskih pesmi od punk rocka in goth ter industrial zvoka vse do rafiniranega popa in elektronskega dance popa.


V tem času so se povzpeli na mnoge svetovne lestvice in prejeli številna priznanja in prestižne nagrade, kot so American Music Awards, People’s Choice Awards, dve iHeartRadio Music Awards, osem MTV European Music Awards, pet ARIA Awards, dve APRA in dve MTV Video Music Awards. 5SOS so od nastanka prodali preko kar 10 milijonov izvodov albumov in več kot 2 milijona vstopnic za koncerte po vsem svetu, število pretokov njihovih pesmi presega 7 milijard, kar jih uvršča med najbolj uspešne avstralske glasbene izvajalce v zgodovini. 5SOS je edina skupina (ne vokalna zasedba) v zgodovini glasbenih lestvic, katere prve tri velike studijske plošče so se zavihtele na prvo mesto lestvice Billboard 200.

Vstopnice so že na voljo na eventim.si in na vseh pooblaščenih prodajnih mestih po Sloveniji.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!