fbpx

5 vrst govorice telesa, ki privlačijo druge ljudi: Na ta način boste bolj simpatični in zaželeni v družbi

Najbolj priljubljeni v vaši družbi.

govorice telesa
Foto: envato elements

Če želite postati kralj ali kraljica simpatičnosti, je čas, da osvojite teh 5 trikov govorice telesa.

Ste kdaj opazili tiste ljudi, ki se zdijo kot magneti za pozornost? Tiste, ki vstopijo v sobo in vsi takoj postanejo njihovi najboljši prijatelji? Skrivnost ni v čarobnem napitku (žal, Harry Potter navijači), ampak v govorici telesa. Raziskave kažejo, da s pravimi gibi lahko pustimo boljši prvi vtis kot s sto izbranimi besedami. Torej, zakaj ne bi preizkusili teh pet tehnik, ki vas bodo naredile bolj simpatične in zaželene v družbi?

1. Obvladajte umetnost zrcaljenja

Ah, zrcaljenje. To ni samo za kopalniške selfije! Gre za subtilno posnemanje sogovornikovega telesnega izraza, kot bi bil njihov odsev. Predstavljajte si to kot družabni tango, kjer oba poznata korake. Ko nekdo prekriža noge, jih prekrižajte tudi vi. Ko se nasmehnejo, se nasmehnite nazaj. Samo pazite, da ne boste izgledali kot posnemovalna lutka iz otroških nočnih mor.

2. Odprite svoj položaj telesa

Ste kdaj videli nekoga stati s prekrižanimi rokami in nasršeno obrvjo? Verjetno ste pomislili: “Oh, ta oseba me resnično želi spoznati!” No, pravzaprav ne. Odprta drža – roke ob telesu, sproščena ramena, prijazen izraz – je kot povabilo za pogovor. Torej, odprite se in svet vas bo objel. No, morda ne dobesedno, a zagotovo boste bolj dostopni.

Foto: envato elements

3. Moč prikimavanja

Če mislite, da je prikimavanje rezervirano samo za pse, ko jim obljubimo priboljšek, premislite še enkrat. Prikimavanje med pogovorom je neverbalen način, da rečete: “Slišim te”, “Razumem te” ali “Nadaljuj, tvoja zgodba je fascinantna!” Samo pazite, da ne boste izgledali kot tisti nagibajoči se psički na armaturni plošči avtomobila.

4. Održujte očesni stik

Očesni stik je kot čarobna palica socialne interakcije. Preveč stika in izgledate kot serijski morilec, premalo pa kot nekdo, ki išče pobeg iz sobe. Najdite pravo mero. Ko vzpostavite očesni stik, pokažete, da ste angažirani, zainteresirani in da ne iščete izhoda v sili. Samo ne buljite – to lahko povzroči neprijetne trenutke in zlomljene prijateljske vezi.

5. Bodite pozorni na svoje roke

Roke niso samo za brskanje po telefonu ali pripravljanje kave. So močno orodje za izražanje. Z njimi lahko pokažete navdušenje, tesnobo, odprtost ali obrambnost. Ljudje, ki uporabljajo roke med pogovorom, so videti bolj energični in pristni. Naslednjič, ko boste razlagali svoje dogodivščine, jih uporabite! Le pazite, da ne boste z roko zadeli v nekaj ali nekoga – to lahko hitro postane neugodna situacija.

Foto: envato elements

Zaključek:

Vključitev teh petih tehnik v vašo vsakodnevno komunikacijo vas bo naredilo magnet za pozornost in simpatije. Ne potrebujete čarobnega napoja ali čarovniške palice – samo malo vaje in opazovanja. Kdo ve, morda boste postali nova zvezda družabnih dogodkov!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.