6 “fastfoodov”, ki jih pri nas ni, pa si jih želimo

V Sloveniji za zdaj obstajajo štiri večje verige s hitro hrano, a to še zdaleč niso vse, ki si jih Slovenci želimo. To so “fastfoodi”, ki jih za zdaj pri nas še ni, si jih pa večina ljudi želi.

To je le nekaj verig s hitro prehrano, ki si jih želimo v Sloveniji.

Starbucks

Ameriško verigo kavarn so leta 1971 v Seattlu ustanovili trije partnerji: učitelj angleščine, učitelj zgodovine in pisatelj. Danes ima več tisoč kavarn po celem svetu, poleg kave pa ponujajo še sladice, solate, sendviče in še kaj bi se našlo. Nam najbližja poslovalnica je na Dunaju.

Starbucks
Starbucks

Pret a Manger

Britanska trgovina s sendviči ima danes okoli 500 lokalov v devetih državah, njen začetek pa sega v leto 1983. Ime trgovine temelji na prêt-à-porter, kar v francoščini pomeni “pripravljeno za nošenje”, Prêt à Manger pa potemtakem v francoščini pomeni “pripravljeno za jesti”. Poudarek je na sveže pripravljeni hrani in ekoloških sestavinah.

Pret a Manger
Pret a Manger

Pizza Hut

Ameriško verigo z restavracijami in mednarodno franšiza sta leta 1958 ustanovila Dan in Frank Carney. Veriga je znana po svojem italijansko-ameriškem meniju, kjer lahko najdemo tako testenine in pico kot tudi priloge in sladice. Nahaja se na več kot 16 tisoč lokacijah po svetu.

Pizza Hut
Pizza Hut

Krispy Kreme

Kavarna in pekarna krofov ima svoje korenine v Severni Karolini v ZDA, danes pa ima odprtih več kot 1000 prodajaln po svetu, nam najbližja je v Veliki Britaniji. Krispy Kreme je znana po svojih odličnih, slastnih krofih in drugih sladicah. Seveda pa strežejo tudi kavo in druge pijače.

Krispy Kreme
Krispy Kreme

Domino’s

Tudi ta ameriška veriga s picami ima svoje začetke v 60. letih prejšnjega stoletja. Februarja letos je postala največji prodajalec pic na svetu in v ZDA (glede na prodane pice). V ospredju je dostava na dom.

Domino’s
Domino’s

Häagen-Dazs

Ameriško znamko sladoledov sta leta 1961 v New Yorku ustanovila Reuben in Rose Mattus. Sladolede danes lahko opazimo tudi pri slovenskih trgovcih, nimamo pa njihove trgovine, kjer ponujajo različne sladoledne dobrote.

Häagen-Dazs
Häagen-Dazs

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!