6 majhnih znakov, da sta dejansko kompatibilna (in ni to le tvoja domišljija)

Zadnjič posodobljeno: :

V romantičnih filmih, moški in ženska dokončujeta stavke drug drugemu ali pa se njena noga dvigne v prikupen položaj ob prvem poljubu in potem živita srečno do konca svojih dni. Je to res vse, kar je potrebno za srečno partnerstvo?

Ne. Življenje, kakor tudi kompatibilnost, ni popolnost, ki jo vidite v filmih ali preberete v romanih. To ni le to, da vama je všeč podobna hrana, da imata skupne interese ali, da se strinjata glede določenih stvari.

To je mešanica stvari, ki se popolnoma sestavijo, tudi tedaj, ko se tega ne zavedata. Čisto kompatibilnost najdete v majhnih stvareh, v malenkostih, ki že odlično delujejo, ne da bi sploh pomislili nanje.

Kakšni so torej znaki? Kako veste, ali sta vi in vaša posebna oseba kompatibilna?

1. Ne poskušajo vas spremeniti (in vi ne njih)

Resnična kompatibilnost je ljubiti nekoga in ob tem ne imeti želje, da bi to osebo spremenili. Je spoštovanje in ljubezen do vseh vidikov njene osebnosti, ne da bi jo skušali oblikovati v nekoga drugega. Morda ne znajo kuhati ali ne pospravljajo radi in raje grajo igrice, karkoli. Ampak prav zaradi teh malenkosti so vam všeč.

Če pa se nenehno prepričujete, da se bodo spremenili in se bodo stvari izboljšale, se zamislite, morda niste tako kompatibilni.

2. Sprejemanje kompromisov je enostavno

V zdravih odnosihznajo pari sklepati kompromise. Ko si ustvarjata skupno življenje, se bosta morala odločiti za mnogo različnih stvar in brez kompromisov bo to zelo težko. Če veste, kdaj je čas za kompromise in enakomerno porazdelitev stvari, je to očiten znak, da ste kompatibilni. Če pa se nikoli ne srečata na pol poti, to ni dober znak.

3. Poznata negotovost drug drugega in jih skupaj premagujeta

Vsak ima svoje negotovosti, skrbi, strahove. In nič ni bolj uničujočega, kakor nekdo, ki jih ne razume, ne spoštuje ali vam ne pomaga, da bi jih premagali. Ko ste z nekom resnično kompatibilni, oseba takoj, ko ji zaupate, kaj je vaša negotovosti, stori vse, kar je potrebno, da ta negotovost ne postane vajina ovira.

4. Sta timska igralca

V odnosu sodelujeta dve osebi, ki komunicirata, se spoštujeta, ustvarjata, saj sta le na tak način lahko kos vsemu, kar jima prinaša življenje. Nekateri dnevi bodo dobri, nekateri slabi – toda resnična kompatibilnost je, da vesta, kako krmariti skozi te dni. Brez timskega dela bodo stvari počasi postale težko vodljive. Če torej nista ekipna igralca, morda nista združljiva.

5. Znata se prepirati

Vsi pari se kdaj pa kdaj prepirajo. Vendar je razlika v tem, da se kompatibilni pari znajo prepirati, obstajajo namreč pravi in ​​napačni načini prepirov. Zdravi vključujejo odprte razprave, kompromise in načrte za naprej. V njih se upoštevajo občutki obeh udeležencev in se zgodijo spremembe. Slabi pa vključujejo vpitje, zmerjanje, nasilje in pogosto se po njih nič ne spremeni.

6. Ne dvomita v ljubezen

Imata se rada. Vi imate radi njega/njo in on/-a vam to ljubezen vrača na podoben način. Tudi ko ni besed, je ljubezen tam. Sta tam vsak zase in skupaj. Zaradi tega je vajina zveza stabilna, varna in se v njej počutite kot doma. Resnična kompatibilnost je, da se imata rada brez dvoma, vse dni v tednu.

Kompatibilnost ni slika popolne romantične ljubezni, ker stvari nikoli niso popolne. Kompatibilnost je, da drugo osebo poznate in ljubite tako močno in čisto, da plešete v istem ritmu z njo, ne da bi o tem sploh razmišljali.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ne boj se delati stvari sama