Recept: božanske cheesecake kroglice iz treh sestavin in brez pečenja

Zadnjič posodobljeno: :

Cheesecake kroglice dišijo po prazniki in po zimi, naredimo pa jih superhitro!

Mnogi med nami preprosto obožujemo preproste in hitre sladice, in ta je ena takšnih. Njen okus pa bo očaral vse, ki imajo radi cheesecake in podobne sladice. To so sladke cheesecake kroglice, ki bodo ob prihajajočih praznikih odlična dekoracija na mizi!

Recept: cheesecake kroglice

Sestavine

  • 225 g kremnega sira
  • 50 g kristalnega sladkorja
  • 100 g mletih keksov (npr. albert keksi)

Priprava

Kremni sir zmešajte s sladkorjem, da dobite enakomerno in gladko zmes. Dodajte polovico količine piškotov, torej 50 gramov, in premešajte. S pomočjo žlice odmerjajte enake količine zmesi in iz nje oblikujte kroglice, ki jih zlagate na papir za peko, ki ste ga položili prek pladnja. Povaljajte v mletih keksih, še enkrat oblikujte kroglico, nato pa jo ponovno povaljajte v keksih. Pustite stati v hladilniku približno pol ure, da se strdijo. Če imate raje sladkejši okus, cheesecake kroglice najprej za pol ure postavite v zamrzovalnik, nato pa jih prelijte s stopljeno temno ali belo čokolado, jih povaljajte v kokosu, mrvicah, itd. Pa sladek dober tek!

Cheesecake kroglice lahko po želji okrasite s čokolado, mrvicami, kokosom, itd.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Recept: panakota z belo čokolado in penino