fbpx

6 nasvetov, kako prenehati z grizenjem nohtov: opustite to navado za vselej!

Foto: envato

Grizenje nohtov in trganje obnohtne kože sta pogosti navadi, kateri je težko opustiti. Osvoboditi se te rutine je lahko izziv, ne glede na to, ali je posledica tesnobe ali le običajno dejanje. V prispevku vam razkrivamo sedem trikov, kako prenehati z grizenjem nohtov, ki jih podpirajo strokovnjaki in vam bodo pomagali pri prenehanju tovrstne razvade.

Kako prenehati z grizenjem nohtov? Grizenje nohtov je moč premagati s pravimi strategijami in odločnostjo. Ne pozabite pa, da je za opustitev vsake navade potreben čas, zato bodite potrpežljivi sami s sabo in ostanite predani poti. Z uporabo teh trikov lahko postopoma opustite željo po grizenju nohtov.

Grizenje nohtov je neprijetna navada, h kateri pa je nagnjenih veliko ljudi. Razlogi, zakaj to počnemo, so različni.
Foto: Alena/Pexels

Kako prenehati z grizenjem nohtov?

1. Odkrijte svoj sprožilec

Prvi korak pri premagovanju grizenja nohtov je prepoznavanje osnovnih sprožilcev. Bodite pozorni na trenutke stresa, tesnobe, dolgočasja ali živčnosti, ki bi lahko spodbudili to vedenje. Ko natančno določite sprožilec, se lahko lotite iskanja alternativnih dejavnosti, ki bodo nadomestile grizenje nohtov.

2. Preizkusite tehnike za lajšanje stresa

Za grizenje nohtov je ponavadi sprožilec stres, zato je nujno najti zdrave načine za njegovo obvladovanje. Raziščite tehnike za lajšanje stresa, kot so vaje za globoko dihanje, joga, meditacija ali celo kratki sprehodi med odmorom. Te prakse vam lahko pomagajo ostati mirni in zmanjšajo željo po grizenju nohtov.

3. Investirajte v manikuro

Redna manikura lahko spremeni igro pri vašem prizadevanju, da nehate gristi nohte. Če imate nohte dobro postrižene, zmanjšate skušnjavo, da bi jih grizli.  Razmislite o tem, da bi se odločili za gelish nohte, ki niso le elegantni, ampak jih je tudi težje gristi.

Foto: Samkov/Pexels

4. Dajte prednost negi nohtov

Zdravi nohti in obnohtna kožica manj verjetno postanejo žrtev vaših tesnobnih navad. V svoj dan vključite preprosto rutino nege kože z rednim nanašanjem olja za obnohtno kožico. Ne samo, da bodo vaši nohti videti zdravo, ampak bodo lahko odvračali razvado griznja.

5. Preizkusite lak za nohte proti grizenju

Preizkušena in resnična metoda, lak za nohte proti grizenju, je lahko koristno odvračalno sredstvo. Ti specializirani laki imajo grenak okus, zaradi česar je grizenje nohtov neprijetna izkušnja.

6. Stresna igrača

Razmislite o tem, da bi imeli s seboj majhno igračo ali žogico za stres. Ko vas zagrabi želja po grizenju, raje preusmerite pozornost na igračo. Igranje z igračo lahko pomaga zmanjšati vašo tesnobo.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.